Kaip atrodo Klaipėda Lietuvos daugiabučių renovacijos žemėlapyje? | KaunoDiena.lt

KAIP ATRODO KLAIPĖDA LIETUVOS DAUGIABUČIŲ RENOVACIJOS ŽEMĖLAPYJE?

  • 10

Besidomintys modernizacija gyventojai gali užsukti į interaktyvų Lietuvos renovacijos žemėlapį, kuriame matys aktualiausią informaciją apie daugiabučių renovacijos progresą šalyje. Žemėlapyje matomi tiek jau baigti, tiek šiuo metu atnaujinami daugiabučiai, taip pat pristatomi jų energijos suvartojimo pokyčiai.

„Pagrindinis tikslas buvo sukurti šiuolaikišką, patogų naudoti, geoinformacinių technologijų (GIS) pagrindu veikiantį įrankį, kuriuo gali naudotis mūsų tikslinė auditorija – nuo renovuotinų daugiabučių gyventojų iki suinteresuotų institucijų specialistų – ir gauti visą naujausią bei aktualiausią informaciją apie daugiabučių modernizaciją Lietuvoje. Žemėlapyje pateikiami įvairūs renovacijos įgyvendinimo pjūviai – juos leidžia nagrinėti įvairūs įdiegti filtrai – atskirų projektų eiga, rezultatai, pasiekti energijos sutaupymai ir kita aktuali informacija“, – teigė APVA pastatų energinio taupumo departamento patarėja Gintarė Burbienė.

Anot G.Burbienės, šis žemėlapis – ne tik inovatyvi informacijos apie daugiabučių renovaciją platforma, bet ir puiki skatinimo priemonė gyventojams atnaujinti daugiabutį. Jeigu svarstote apie gyvenamojo namo modernizaciją ir abejojate jos reikalingumu, keliais kompiuterio paspaudimais galite gauti visus faktinius duomenis, kurie pagrįs renovacijos naudą.

Kur renovuota daugiausia daugiabučių?

Lietuvos renovacijos žemėlapis padeda ne tik greitai ir patogiai susipažinti su modernizacijos eiga, bet ir palyginti, kaip skirtingoms Lietuvos vietovėms sekasi įgyvendinti daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą. Visos šalies mastu šiuo metu yra renovuota 11 proc. daugiabučių – 4 226, iš kurių 951 atnaujintas pagal kitas programas.

Pagal šių metų birželio 14 d. duomenis, didžiausią dalį daugiabučių namų renovavusių savivaldybių penketukas atrodė taip: Birštono savivaldybė – 56 proc. renovuotų daugiabučių, Panevėžio miesto – 45,3 proc., Ignalinos rajono – 36,6 proc., Palangos miesto – 34,7 proc. ir Druskininkų savivaldybė – 34,8 proc.

Toliau rikiuojasi Prienų savivaldybė, kuri iki šiol renovavo 25,9 proc. daugiabučių, Molėtų rajono savivaldybė – 25,4 proc., ją vejasi ir Plungės rajono (21,1 proc.), Biržų rajono (20,8 proc.), Joniškio rajono (20,4 proc.) savivaldybės.

Klaipėdos miesto savivaldybėje šiuo metu renovuota 14,5 proc. daugiabučių namų, o Klaipėdos rajono savivaldybėje – 5,1 proc.

Atskleidžia renovacijos rezultatus

Renovacijos žemėlapyje galima rasti informaciją apie renovuojamus daugiabučius ir apie po modernizacijos pasiektus rezultatus. Pavyzdžiui, atlikus modernizaciją daugiausia daugiabučių – 2 303 – pasiekė C energinio naudingumo klasę, 902 pasiekė B klasę, 3 – A klasę ir kol kas vienintelis daugiabutis šalyje pasiekė aukščiausią A++ klasę.

„Žemėlapyje pateikiami modernizacijos rodikliai padeda išsklaidyti abejones dėl modernizacijos naudos ar savo gyvenamojo daugiabučio atnaujinimo. Vis dėlto, norint pasiekti geriausius renovacijos projekto rezultatus, svarbu žinoti, į kokius rodiklius reikia atkreipti dėmesį. Lietuvos renovacijos žemėlapio filtrai ir funkcijos palengvina šią užduotį – kiekvienas gali greitai ir paprastai rasti naudingą informaciją“, – sako G.Burbienė.

Su interaktyviu Lietuvos daugiabučių renovacijos žemėlapiu galite susipažinti šiuo adresu https://map.betalt.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

yra pvz

Patiko, kaip renovuojami namai Liepojoje, juos tinkuoja, o ne apmuša fanera. Pirmą kartą pamačiau kokios kokybės žmonėms reikia. Rastas sprendimas su šiukšlių konteineriais, jie tiesiog yra "nameliuose" su stogu ir tinklinėmis sienomis, rakinami. Svetimiems ir gyvūnams nepasiekiama, stambų gabaritą nepaliksi. Gera patirtis visai šalia.

to anonimas

Pamiršote paminėti banko įmokas. Kas gerai kad namo inžinerija ir fasadas atnaujinimi. Lieka tik statybininkų saziningumo klausimas.

Anonimas

Nerenovuoja - skundzias, renovuoja skundzias :D Tipiniai lietuviai. Labai dziaugiuos renovacija ir silciau ir komunaliniai mazesni. Minusas tik buvo gyventi statybose truputi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS