Kalotėje atšvaitų dalinimo akcija liūdino: atšvaitą segėjo tik viena moteris | KaunoDiena.lt

KALOTĖJE ATŠVAITŲ DALINIMO AKCIJA LIŪDINO: ATŠVAITĄ SEGĖJO TIK VIENA MOTERIS

  • 6

Policijos pareigūnai nuolat primena, jog tamsiu paros metu segėdami atšvaitus galite apsaugoti savo sveikatą ar net išsaugoti gyvybę.

Šiandien anksti ryte Klaipėdos policijos pareigūnai Klaipėdos rajone, Kalotėje, tikrino ar į mokyklas ir darbą skubantys piliečiai saugo save ir segi atšvaitus.

Liūdna, tačiau iš kelių dešimčių piliečių, kurių didžioji dauguma buvo vaikai, vos viena dama segėjo atšvaitą.

Pareigūnai išdalijo kelias dešimtis atšvaitų, patarė kaip ir kur teisingai juos segėti, papasakojo apie galimas pasekmes. Esant prastoms oro sąlygoms, tamsoje, atšvaito nesegintis žmogus vairuotojui matomas tik 30-50 metrų atstumu, tuo tarpu jį segintis pastebimas jau už 150 metrų. Prastai apšviesti tačiau intensyvaus eismo kelio ruožai Klaipėdos policijos pareigūnų bus tikrinami nuolat.

(Klaipėdos apskrities VPK nuotr.)

Pareigūnai primena, jog atšvaitas visuomet turi būti kabinamas dešinėje pusėje, vairuotojų akių lygyje. Patikima priemonė taip pat yra ir šviesą atspindinti liemenė – ji ypač padeda vairuotojams pamatyti vaikus.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Joo

Iš policijos kad gaučiau atšvaitą tai būčiau laimingas.

kelių policijos viršininkui Džermeikai

jau buvot savo sugebėjimus parodęs su įspėjamaisiais lapeliai, kai visi ignoruodavo ir niekas nebesilaikydavo kelių eismo taisyklių, dabar tas pats išdalinot nemokamai pažeidėjams tik pažiūrėkit kiek jų beturės kitą dieną, bus numesti į stalčių...ir už kieno pinigus tie atšvaitai nupirkti, gal už tuos pačius brangiai apmokamo etato pinigus..?

nesamone

čia tas pats kaip sustabdyti girta vairuotoja ir sakyti negerk ir nevairuok va tau autobuso bilietas kad saugiai gryžtu, bet bus taip kad kitą dieną tas pats
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS