Karantinas keičia planus: moliūgų šventė vyks virtualiai | KaunoDiena.lt

KARANTINAS KEIČIA PLANUS: MOLIŪGŲ ŠVENTĖ VYKS VIRTUALIAI

  • 3

Moliūgų šventės Klaipėdos senamiestyje organizatoriai informuoja apie pasikeitimus. Šiemet moliūgais nusėto senamiesčio gyventojai neišvys, tačiau moliūgų moliūgas vis dėlto bus renkamas.

Per Moliūgų šventę, kuri paprastai vykdavo spalio 31 d., planuota žmones kviesti nešti išskaptuotus moliūgus ir dėti ant suolelių Dangės upės krantinėje, kad jais galėtų pasigrožėti pro šalį einantys klaipėdiečiai.

Tačiau, uostamiestyje sparčiai plintant koronavirusui, viskas vyks kiek kitaip.

Kadangi iš ūkininkų jau buvo užsakyta moliūgų, juos norima išdalyti žmonėms.

"Mūsų šventė visada vykdavo konkrečią dieną, bet dabar ji laiko jau nebeturi. Iki lapkričio 2 d. žmonės gali ateiti į Žvejų g. 4. Ten ant paletės bus sudėta 300 kg moliūgų. Klaipėdiečiai gali išsirinkti vieną ar kelis moliūgus, neštis namo, išdrožinėti, nufotografuoti ir siųsti mums nuotraukas į feisbuko paskyrą "Senamiesčio moliūgų šventė". Mes prisitaikome prie situacijos. Žmonės turės ką veikti per ilgąjį savaitgalį, galės drožinėti moliūgus ir puošti savo namus. Bet kuriuo atveju moliūgų moliūgas vis dėlto bus renkamas. Kviečiame klaipėdiečius dalyvauti Moliūgų šventėje virtualiai", – sakė viena iš šio renginio organizatorių.

Taigi jei moliūgo neturite, bet norite dalyvauti konkurse, galite jį pasiimti nurodytu adresu.

Taisyklės labai paprastos: e. paštu registracija@nuotaika.lt siunčiamos dvi nuotraukos: viena – išskaptuoto moliūgo, kita – moliūgo su autoriumi (nuotraukos data turi būti nuo spalio 29 d. iki lapkričio 1 d. imtinai).

Organizatoriai tikina, kad moliūgų su autoriais nuotraukos nebus viešinamos. Išsiuntus reikia sulaukti atsakymo, kad jūsų moliūgas užregistruotas ir jam suteiktas eilės numeris. Tada turėtumėte sekti naujienas feisbuke, puslapyje "Moliūgų šviesos šventė Klaipėdoje".

Kai pamatysite savo moliūgą fotoalbume "Moliūgų šventė 2020", turite raginti visus balsuoti ir dalytis jūsų meno kūriniu. Paskui belieka sulaukti konkurso rezultatų. Nugalėtojams paruošti vertingi prizai.

Nuotraukas galima siųsti iki lapkričio 1 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Moliugams ir bezdzionems

Moliugai ziures virtualiai moliugus, Amerikonu sventes svencia moliugai.

4

Nesąmonė

Šaunuoliai

Ačiū

SUSIJUSIOS NAUJIENOS