Karantinas klaipėdiečius sustabdė nuo vestuvių | KaunoDiena.lt

KARANTINAS KLAIPĖDIEČIUS SUSTABDĖ NUO VESTUVIŲ

  • 3

Nemažai būsimųjų jaunavedžių dėl karantino nusprendė atidėti vestuves. Kai kurios poros jungtuves perkėlė į ateitį, o kai kurių planai – kol kas pakibę ore. Galimybė susituokti vasarą įsimylėjėlius vis dar domina.

Žiedus sumainyti pastaraisiais mėnesiais turėjusių porų gretos dėl karantino praretėjo.

"Situacija tikrai keitėsi. Mes ir patys skambinome, teiravomės, ar žmonės tikrai nori tuoktis numatytą dieną, prašėme pagalvoti, ar nenori ceremonijos perkelti į vėlesnį laikotarpį. Ir patys būsimi jaunieji skambino, prašė atidėti", – teigė Klaipėdos savivaldybės Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė.

Pašnekovės teigimu, šiuo metu įteisinama mažiau santuokų, nei tokiu laikotarpiu būdavo įprasta. Dabar darbo dienomis sutuokiama po 1–4 poras, o anksčiau tuo pačiu metu žiedus sumainydavo 4–7.

Mažiau ceremonijų vyksta ir savaitgaliais. Pavyzdžiui, praėjusį šeštadienį amžiną meilę vienas kitam prisiekė septynios poros, o įprastai šiuo laikotarpiu susituokdavo iki dešimt.

"Taigi negalime sakyti, kad visiškai visi persikėlė", – pastebėjo G.Misevičienė.

Anot jos, kai kurios santuokas dėl karantino atšaukusios poros pasirinko kitas datas, kai kurios kol kas sprendimų nepriėmė.

Tačiau sulaukiama besiruošiančiųjų sumainyti žiedus vasarą prašymų. Šiuo metu nemenkas užimtumas numatomas liepos, rugpjūčio, rugsėjo mėnesiais.

"Tie, kurie galvoja, kaip čia bus, ir mano, kad galbūt karantinas gali turėti įtakos jų planuojamai šventei, dar nėra pasiskyrę datos", – aiškino skyriaus vedėja.

Kol kas norintieji susituokti yra aptarnaujami nuotoliniu būdu – dokumentai priimami naudojant specialią elektroninę sistemą, tolesnis bendravimas tęsiamas telefonu arba elektroniniu paštu.

"Šiek tiek sąstingis jaučiamas. Ne kiekvienas turi prieigą prie elektroninės bankininkystės, jeigu vienas iš poros yra užsienietis, vėlgi yra tam tikrų problemų – svetimšaliai negali atvykti į Lietuvą. Be abejo, procesas yra šiek tiek sulėtėjęs", – apibendrino G.Misevičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Davatka

Klebone, koks atsilikęs, nežinai naujausių verygos nurodymų dėl laisvėjančio karantino

labai gerai

Klebonėli,ar pavydas smilkinius suspaudė?Per kurią vietą skaudėjo ?

Klebonas

O tai nebėra jokių apribojimų vestuvėms? Šiandien, Klaipėdoje, Rumšiškės gt esančioje bažnyčioje,taikos Marijos karalienės, apie 14h.vestuvininkai, virš 40 žmonių, vienas prie kito susiglaudę stovi be apsauginių kaukių ir t.t.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS