Karantinas koreguoja planus: D. Butvydas dar pabus prezidentu | KaunoDiena.lt

KARANTINAS KOREGUOJA PLANUS: D. BUTVYDAS DAR PABUS PREZIDENTU

Nors kadencija ir baigėsi, Klaipėdos pramonininkų asociacijos prezidentu ir toliau lieka pernai birželį savo noru iš valstybės bendrovės "Smiltynės perkėla" vadovo pareigų pasitraukęs Darius Butvydas. Naujojo asociacijos prezidento rinkimai planuojami atšaukus karantiną.

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) prezidentą renka dvejiems metams.

Kovo 21-ąją kaip tik baigėsi buvusio "Smiltynės perkėlos" generalinio direktoriaus D.Butvydo kadencija.

Jo prezidentavimo klausimas, nebaigus kadencijos, iškilo po to, kai jis pasitraukė iš "Smiltynės perkėlos" direktoriaus pareigų.

Nepaisant to, tada pasitarusi asociacijos taryba nusprendė nesuspenduoti prezidento įgaliojimų.

D.Butvydas iš posto "Smiltynės perkėloje" pasitraukė pernai birželį, kaip pats teigė, taip siekdamas "nuimti įtampą bendrovėje".

Jo darbu nepatenkintas buvo tuometis susisiekimo ministras Rokas Masiulis, o ministerijos sudaryta darbo grupė jo veikloje esą aptiko tam tikrų procedūrinių pažeidimų.

Pats D.Butvydas tiek tada, tiek vėliau tikino esąs švarus ir neketino trauktis iš KPA prezidento pareigų, kurias užėmė nuo 2018-ųjų kovo.

Tada, jam išėjus iš "Smiltynės perkėlos", vyko asociacijos tarybos posėdis, ir buvo priimtas sprendimas nieko nekeisti.

Jo paprašyta pabaigti kadenciją. Po netikėto D.Butvydo pasitraukimo iš "Smiltynės perkėlos" direktoriaus posto kilo tam tikrų abejonių esą dėl reputacijos dalykų ir neva buvo svarstyta, ar jis galėtų likti KPA prezidentu.

Per 23 asociacijos veiklos metus prezidento veikla nė sykio nebuvo suspenduota.

Taip pat per visą KPA istoriją asociacijos prezidentu niekada nebuvo asmuo, kuris tuo pat metu nevadovavo jokiai įmonei.

"Naujo prezidento rinkimai nukelti iki ataskaitinio rinkiminio susirinkimo. Įstatai tam neprieštarauja. Mūsų organizacija nėra tokia, kuri būtų labai suvaržyta savo sprendimų. Kas galėtų pakeisti D.Butvydą, kol kas atskleisti negaliu", – teigė vienas asociacijos narių Rimantas Taraškevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Edvardas

Didelės arogancijos žmogus, o įšėjo tikrai nesavo noru. Didžioji dalis tokių arogantiškų samdytų ar pastatytų yra Klaipėdos vadovų tarpe. Verta daugumai susimastyti ir nusileisti iki žmogiškumo lygio.

Martynas

Kur dingo keltas i Nida? Dariukas pardavė,pats sakė, gavo gerus pinigus, greit naujas geresnis bus. Ir tada pasnigo, zodziais...atrodo , nebebus, amen ..

klovnas

reikia reklamos ant covido....o tai naujo darbo nesurado tai bus prosto darius kai atleis is prezidentu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS