Karo laivai bendrų mokymų metu jūroje paminėjo Baltijos kelio 30-metį | KaunoDiena.lt

KARO LAIVAI BENDRŲ MOKYMŲ METU JŪROJE PAMINĖJO BALTIJOS KELIO 30-METĮ

  • 1

Rugpjūčio 18-22 d. Baltijos jūroje Lietuvos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje vyko kasmetinės Baltijos šalių karo laivų eskadros BALTRON pratybos SQUADEX 19/2 ir Lietuvos karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilės pratybos FLOTEX 19/2.

Jose  buvo gerinama  partnerių iš skirtingų šalių ir institucijų sąveika, tobulinami  laivų įgulų jūriniai įgūdžiai, treniruojami  paieškos ir gelbėjimo organizavimo ir vykdymo veiksmai, įvykus nelaimei jūroje.

Pratybose dalyvavo Karo laivų flotilės ir BALTRON štabai, Lietuvos kariniai laivai – štabo ir aprūpinimo laivas N42 „Jotvingis“, minų medžiojimo laivas M53 „Skalvis“, patruliniai laivai P14 „Aukštaitis“ ir P15 „Sėlis“, paieškos ir gelbėjimo laivas „Šakiai“. Latvijos kariniai laivai – štabo ir aprūpinimo laivas A53 „Virsaitis“ ir patrulinis laivas P-08 „Jelgava“. Pratybose taip pat dalyvavo Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų kariai, VRM VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai bei Karinių oro pajėgų orlaiviai.

Šiose kompleksinėse pratybose taip pat buvo treniruojami įgulų koviniai įgūdžiai  ant vandens, po vandeniu ir ore. Kaip atskirą užduotį kariai atliko ir karinių laivų įgulų pasiruošimą naujausių technologijų projekto OCEAN 2020, Europos Sąjungos  projekto „OCEAN2020“, skirto karinių jūrinių inovacijų kūrimui,  demonstracijai jūroje.

Pratybų metu vyko daug renginių: nuo taktinio manevravimo, pagalbos suteikimo į nelaimę patekusiam laivui, priešlėktuvinės ir asimetrinės priešdiversinės gynybos, iki kompleksinių didelio masto kasmetinių paieškos ir gelbėjimo pratybų.

Anot pratybų vadovo Karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilės štabo viršininko kmdr. Audriaus Venckūno,  pratybos pavyko, visi pratybų uždaviniai buvo įgyvendinti. „Pratybų metu treniruoti elementai – leis laivų įguloms efektyviau vykdyti įvairias nacionalines ir tarptautines užduotis“, – sakė jis.

Pratybų SQUADEX-FLOTEX  baigiamosios dalies akcentu tapo Baltijos kelio 30 metų jubiliejaus paminėjimas, kurio metu visi laivai išsirikiavo į šventinę formuotę, iškėlė trijų Baltijos šalių vėliavas, taip pagerbdami visus, kurie prieš 30 metų sukūrė Baltijos stebuklą.

GALERIJA

  • Karo laivai bendrų mokymų metu jūroje paminėjo Baltijos kelio 30-metį
  • Karo laivai bendrų mokymų metu jūroje paminėjo Baltijos kelio 30-metį
Kpt. ltn. Justino Žukausko ir vyr. srž. Audriaus Vitkausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Konservų

Asilų banda

SUSIJUSIOS NAUJIENOS