GYVENTOJŲ LĖKŠTĖSE – KEPTI MĖŠLAGRYBIAI?
Kai kam už skaniausius grybus gardesnių nei mėšlagrybiai net nėra. Tokiu atradimu savo virtuvėje pasigyrus socialiniuose tinkluose vienam kauniečiui, kepamų mėšlagrybių kvapas pasklido ir Pajūrio regioninio parko direkcijoje.
Šių grybų pridygo prie direkcijos Lankytojų centro. Jaunus, tvirtus ir neperaugusius grybus pirmasis nusprendė paskanauti parko direkcijos ekologas Erlandas Paplauskis.
"Reikia rinkti tik jaunus grybus, jie jokiu būdu neturi pradėti juoduoti. Jei augavietė po langais, puiku, verta išbandyti patiekalą. Bet tada jau jokio alkoholio nedera gerti tris paras", – perspėjo E.Paplauskis.
Receptas: jauni, nepajuodavę mėšlagrybiai trumpai apverdami ir kepami svieste, gardinant juos česnaku, svogūnu ir grietine. (G. Leščiukaičio nuotr.)
Vieni šiuos grybus šiek tiek apverda, tada meta į keptuvę, kurioje išlydytas šaukštas sviesto. Grybai kepami, kol drėgmė išgaruos. Kartu galima pakepinti svogūno, česnako, grybus reikėtų pasūdyti, baigiant kepti, galima paskaninti grietine.
"Valgomi. Išbandyta. Negalėjau patikėti, kad mėšlagrybis yra skanus. Bet tikrai už pievagrybį neprastesnis. Kai į darbą pietų neatsiveži, tokie sueina puikiai. Dabar jau ir pumpotaukšlius ragauti nebebus baugu", – juokavo E.Paplauskis.
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
-
DMN inf.1 komentarai
-
DMN inf.0 komentarai
-
16 komentarai
cha
Demkratija veikia
otto