Gyventojų lėkštėse – kepti mėšlagrybiai? | KaunoDiena.lt

GYVENTOJŲ LĖKŠTĖSE – KEPTI MĖŠLAGRYBIAI?

Kai kam už skaniausius grybus gardesnių nei mėšlagrybiai net nėra. Tokiu atradimu savo virtuvėje pasigyrus socialiniuose tinkluose vienam kauniečiui, kepamų mėšlagrybių kvapas pasklido ir Pajūrio regioninio parko direkcijoje.

Šių grybų pridygo prie direkcijos Lankytojų centro. Jaunus, tvirtus ir neperaugusius grybus pirmasis nusprendė paskanauti parko direkcijos ekologas Erlandas Paplauskis.

"Reikia rinkti tik jaunus grybus, jie jokiu būdu neturi pradėti juoduoti. Jei augavietė po langais, puiku, verta išbandyti patiekalą. Bet tada jau jokio alkoholio nedera gerti tris paras", – perspėjo E.Paplauskis.

Receptas: jauni, nepajuodavę mėšlagrybiai trumpai apverdami ir kepami svieste, gardinant juos česnaku, svogūnu ir grietine. (G. Leščiukaičio nuotr.)

Vieni šiuos grybus šiek tiek apverda, tada meta į keptuvę, kurioje išlydytas šaukštas sviesto. Grybai kepami, kol drėgmė išgaruos. Kartu galima pakepinti svogūno, česnako, grybus reikėtų pasūdyti, baigiant kepti, galima paskaninti grietine.

"Valgomi. Išbandyta. Negalėjau patikėti, kad mėšlagrybis yra skanus. Bet tikrai už  pievagrybį neprastesnis. Kai į darbą pietų neatsiveži, tokie sueina puikiai. Dabar jau ir pumpotaukšlius ragauti nebebus baugu", – juokavo E.Paplauskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

cha

visi grybai valgomi, bet kai kurie tik viena karta

Demkratija veikia

Lietuviai ant mėšlagrybių pereina, nes ėriena ir jautiena pabėgėliams, 14 eur per diena.

otto

Nepaminėta, kad su šiuo grybu JOKIU BŪDU negalima vartoti alkoholio. Išgėrus reakcija būna baisi. Jis kažkada buvo naudojamas alkoholizmo gydymui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS