Kelyje į Veiviržėnus esanti įgriuva jau tvarkoma | KaunoDiena.lt

KELYJE Į VEIVIRŽĖNUS ESANTI ĮGRIUVA JAU TVARKOMA

Į Veiviržėnų miestelį nuo Pėžaičių pusės vedančiame kelyje prasidėjo darbai, kelininkai tvarko nuslinkusį šlaitą.

Sankasa nugarmėjo ties į Veiviržą įtekančiu upeliu Aisė, kuris driekiasi po keliu.

Kelias Pėžaičiai–Veiviržėnai naujai suremontuotas vos prieš kelerius metus. Visas kelias buvo kapitaliai tvarkytas, naujai supiltos sankasos, paklota pralaida.

Įmonės "Kelių priežiūra" Klaipėdos kelių tarnybos vadovas Vitalijus Taščenka spėjo, kad šlaitas galėjo nuslinkti dėl technologinės projektuotojų klaidos.

"Aišku, visuomet keiksnojami projektuotojai. Sunku pasakyti, kokios buvo priežastys, tačiau juk aišku, kad negerai čia buvo. Nuslinko kelių dešimčių pločio šlaito juosta. Išgrauža susiformavo labai gili. Veikiausiai per mažai buvo numatyta lietaus nuvedimo įrenginių", – pasakojo V. Taščenka.

Kelininkai nusprendė pirmiausia tvirtinti šlaitą mediniais poliais.

"Juos kalėme į gruntą. Ekskavatorius užpylė išgraužą gamtiniu žvyru", – pasakojo V. Taščenka.

Darbai nebuvo jau tokie paprasti – stačiu šlaitu pirmiausia upelio link turėjo nusileisti ekskavatorius.

Iki šalčių bus sutvarkyta ir važiuojamoji dalis, eismui tai nebetrukdys.

Baigus tvirtinti šlaitą, bus imtasi asfalto dangos tvarkymo darbų.

Pajudėjus sankasai, asfaltas taip pat ėmė trupėti ir slinkti. Kelininkai papylė asfalto granulių, kad jos sulaikytų rudeninius lietus, o įgriuvą buvo pažymėję įspėjamosiomis plunksnomis.

"Iki šalčių bus sutvarkyta ir važiuojamoji dalis, eismui tai nebetrukdys. Tada teks stebėti situaciją, ar toliau plaus lietūs gruntą ar nebe. Aišku, pirmiausia viskas turi susistovėti", – teigė V. Taščenka.

Viena įvaža į miestelį jau sulaukė kelininkų dėmesio, o važiuojant į Veiviržėnus nuo automagistralės pusės, įgriuva stovi netvarkoma.

Sankasos šlaitas pernai nuslinko du kartus. Žemyn nugarmėjo ne tik grunto dalis, bet ir dešimtys medžių.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vadovė Aušra Ramoškaitė pripažino, kad direkcija dar tik rengiasi projektavimo rangos paskelbimui.

"Iki metų pabaigos bus paskelbtas kelio Klaipėda–Veiviržėnai–Endriejavas nuo 31,414 iki 33,600 km projektavimo pirkimas, nes turi būti ruožas sutvarkytas iš esmės. Kai bus atliktas projektavimas, bus skelbiamas pirkimas rangos darbams atlikti. Tol, kol bus sutvarkytas ruožas, įmonė "Kelių priežiūra" užtikrina saugų eismą kelio ženklais, stebės situaciją ir pagal galimybes užtaisys išplovas kelio dangoje", – aiškino A. Ramoškaitė.

GALERIJA

  • Kelyje į Veiviržėnus esanti įgriuva jau tvarkoma
"Klaipėdos" skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS