Klaipėda atveria darželius dirbančių tėvų vaikams | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDA ATVERIA DARŽELIUS DIRBANČIŲ TĖVŲ VAIKAMS

Nuo balandžio 27-osios Klaipėdos darželiai priims vaikus, kurių, tėvams išėjus į darbą, nėra kam prižiūrėti.

Tuo pasirūpinti savivaldybes įpareigojo šalies Vyriausybė, o rekomendacijas, kaip tai turi būti organizuota, parengė Sveikatos apsaugos ministerija.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos teigimu, nuo balandžio 27 d. tėveliai, kurie pateiks darbdavio pažymą dėl būtinybės išeiti į darbą (nesant galimybės dirbti nuotoliniu būdu), savo ikimokyklinio amžiaus vaikus galės atvesti į savo iki karantino lankytą ugdymo įstaigą.

„Tikimės, kad vaikus į darželius atves tik tie tėveliai, kuriems ši paslauga yra tikrai būtina. Turime suprasti, kad vis dar saugiausias būdas išvengti pavojingos užkrečiamos ligos – likti namuose“, – sakė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klausimas

Kiek tėveliai moka auklei už savaitę vaiko priežiūros?

Erika

Labai nepalankus laikas visiems.Galima buvo šį mėnesį ramiai leisti užbaigti o nuo kito mėnesio ,iš anksto susitvarkius reikiamus dokumentus ir kitus reikalus-pradėti lankyti darželį.O dabar ši žinia buvo visiškai netikėta ir tik įvedė sumaištį.Kiek žinome tai mūsų auklėtoja ir auklytė -atostogauja.Be to visai nesinori tik savaitę atlankius, mokėti tuos 15 eurų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS