Klaipėdai geltono autobusiuko neskyrė | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDAI GELTONO AUTOBUSIUKO NESKYRĖ

Švietimo ir mokslo ministerija nupirko 48 naujus geltonuosius autobusus. Devyniolikos sėdimų vietų "Volkswagen Crafter" markės automobiliai jau keliauja į Lietuvą. Šiais metais uostamiesčiui nė viena tokia transporto priemonė nebuvo skirta.

Praėjusiais metais klaipėdiečiams atiteko vienas autobusiukas. Jis buvo skirtas "Medeinės" mokyklai. Ministerijos atstovų teigimu, transporto priemonės miestų švietimo įstaigoms buvo paskirstytos pagal poreikius.

Pernai uostamiestyje moksleivius nuo rugsėjo 1-osios pradėjo vežioti septyni geltonieji autobusiukai: penki jų skirti neįgaliems, o du – kitiems vaikams.

Nuo naujų mokslo metų iš viso Lietuvos keliais riedės 693 mokykliniai autobusai. Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis sakė, kad geltonieji autobusai bus perkami ir ateityje, užtikrinant ne tik saugų mokinių pavėžėjimą į mokyklą, bet ir suteikiant daugiau galimybių vaikams keliauti į ekskursijas, sporto varžybas, konkursus.

Dalis autobusų skirti mokiniams, kurie turi specialiųjų ugdymosi poreikių ir nepajėgia patys atvykti į bendrojo ugdymo mokyklą, pavežti.

Naujieji autobusai tradiciškai mokykloms bus perduodami prieš naujus mokslo metus – paskutinę rugpjūčio savaitę.
Mokykliniams autobusams įsigyti šiemet buvo skirti 6 mln. litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

,jnjhfj

Perdazys ir panaudos savo reikmems. Svarbu matematikos egzamina ivesti, o Klaipeda ir be transporto grazi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS