Klaipėdiečiai pasipiktinę: Senamiesčio kiemuose užtvėrė kelią | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIAI PASIPIKTINĘ: SENAMIESČIO KIEMUOSE UŽTVĖRĖ KELIĄ

Tiltų gatvės daugiabučių kieme – kivirčas dėl kelio. Policija ir savivaldybė aiškinasi, kas betoninėmis gėlinėmis užtvėrė vietinės reikšmės kelią.

Daro, ką nori?

Betoniniai atitvarai skersai daugiabučius kiemus jungiančio keliuko išdygo pavakare.

„Grįžęs namo pastebėjau, kad asmenys, nurodyti nuotraukoje, ant kelio tarp Tiltų g. 29 ir 27 namų deda betoninius vazonus. Paklausus, kuo jie užsiima, ar turi leidimą tokiems darbams, buvo atsakyta – jokių leidimų mums nereikia, darome,  ką norime“, – skunde savivaldybei situaciją nupasakojo vietos gyventojai.

Betoninės gėlinės išdėliotos ant keliuko, kuris jungia kelis gyvenamuosius namus. Į šią senamiesčio dalį galima įvažiuoti iš dviejų pusių – nuo Tiltų gatvės ir iš Bangų gatvės. Tiesa, važiuojant iš pastarosios, priešais daugiabučių namų kiemus jungiantį keliuką pakabintas eismą draudžiantis ženklas.

O žiūrint nuo Tiltų gatvės pusės, tokio ženklo nėra.

„Kadangi tai bendrojo naudojimo kelias, tokios užtvaros – nelegalios“, – skunde rašė vienas gyventojas.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vietiniai pastebi, kad siaurose senamiesčio gatvelėse ir taip pasitaiko nesusipratimų. Jei tik kieme ilgėliau sukiojasi komunalinių atliekų automobilis, čia kaipmat susiformuoja spūstys.

„Esant skubiam reikalui ar atsitikus nelaimei, mūsų namo gyventojai nebeturi galimybės išvažiuoti“, – pastebėjo gyventojai.

Dėl kelio – į policiją

Apie incidentą žmonės pranešė policijai, parašė skundą savivaldybei.

„Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnyba duomenų, kad būtų kreiptasi dėl kiemo atitvėrimo priemonėmis suderinimo, neturi. Teritorija priklauso Klaipėdos savivaldybei, todėl prašome kreiptis į jos Transporto ir Viešosios tvarkos skyrius, kurie šią situacija galės pakomentuoti. Taip pat tikėtina, kad Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius pagal kompetenciją bus pradėję ir šios situacijos aplinkybių tikslinimą“, – į klausimą apie kelio blokavimą atsakė Kelių policijos tarnybos Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio viršininkas Aurelijus Jankauskas.

Pradėjo tyrimą

Gavę skundą savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai iš karto nuskubėjo į įvykio vietą.

„Viską nufotografavo ir užprotokolavo. Labai panašu, kad nelegaliai užtverta, bet dar aiškinamės. Tyrimui gali prireikti ir savaitės. Teks kreiptis į Registrų centrą pasiaiškinti, kaip ten yra su sklypų ribomis. Kol kas surinkta informacija rodo, kad kelias yra viešas“, – sakė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

Šio skyriaus vyriausiasis patarėjas Marius Pankevičius patikslino, kad vis dėlto šis keliukas yra įvardytas kaip vietinės reikšmės kelias.

„Vietinių kelių niekas taip savavališkai negali užtverti. Tam reikia kreiptis į policiją, gauti suderinimą. Taip pat privalu kreiptis į savivaldybę, sulaukti leidimo. Kol kas neturime duomenų, kad kažkas būtų kreipęsis su prašymu“, – papildė M.Poimanskis.

Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai priminė, kad už savavališką miesto gatvių užtvėrimą gresia baudos.

„Gali būti, kad kažkam nepatiko, jog šia gatvele vyksta intensyvus eismas. Vieni vairuotojai kiemais nukerta kampą, kad nereikėtų apvažiuoti viso senamiesčio. Gal kažką nervina ir prekes į parduotuves atvežantys automobiliai? O gal kažkas iš naujakurių labai jau įžūliai ėmė įvesti savo tvarką? Turbūt prieš imantis tokių žingsnių ne tik su visu namu juos reikėtų suderinti, bet dar ir kitų gyventojų atsiklausti. Šis namas – ne vienintelis senamiestyje“, – nuomonę išsakė gretimo namo gyventoja.

GALERIJA

  • Klaipėdiečiai pasipiktinę: Senamiesčio kiemuose užtvėrė kelią
  • Klaipėdiečiai pasipiktinę: Senamiesčio kiemuose užtvėrė kelią
  • Klaipėdiečiai pasipiktinę: Senamiesčio kiemuose užtvėrė kelią
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Antanas

Nelegaliai užtvėrė kiemą, nes ten gyvena sienamiečio seniūnas, jis nieko neklausia, jei ir paklausk, kas įrodys, kad nesuklastota? NUIMTI TUOS VAZONUS

Gyventojas

Reikia pašalinti tuos vazonus kuo skubiau! Kas tūrį teisę užtvertį kiemą?!

Raimis

Manau is principo negali buti jokiu pravaziuojamu keliu, kai ligegreciai praeina pagrindiniai keliai.Jei yra bent vienas privaziavimas , tai toks kiemas turetu but uzblokuotas is kitos puses,juk ten gyvenantys zmones turi teise turet i ramesni,svaresni ir tvarkingesni gyvenima....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS