Klaipėdiečiai skuba ruoštis šventėms | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIAI SKUBA RUOŠTIS ŠVENTĖMS

Vis anksčiau didžiosioms metų šventėms imantys ruoštis klaipėdiečiai jau šluoja ir eglutes. Kai kurie jų įsigijo dar gruodžio pradžioje.

Vis anksčiau didžiosioms metų šventėms imantys ruoštis klaipėdiečiai jau šluoja ir eglutes. Kai kurie jų įsigijo dar gruodžio pradžioje.

Pradėjo prekiauti lietuviškomis

Uostamiestyje yra patvirtintos 69 vietos, kur galima prekyba eglutėmis. Leidimų šiai veiklai šiemet išduota 25. Dalis privačiose teritorijose – daugiausia prie prekybos centrų.

Panašus leidimų prekiauti eglutėmis skaičius būna išduodamas kasmet.

Šventinių medelių, kurie parduodami viešose vietose, kainos svyruoja nuo 15 iki 150 litų. Pasak trejus metus eglutėmis prekiaujančio Aivaro Minkaus, kaina priklauso ir nuo rūšies, ir nuo dydžio.

Brangiau prašoma už sidabrines, didesnes, gražiau nuaugusias eglutes.

"Šiemet eglučių kainos – šiek tiek didesnės nei praėjusiais metais. Šių medelių trūksta vakarų Lietuvoje", – tvirtino pardavėjas.

Klaipėdiečiai dažniau ieško paprastų, lietuviškų eglučių. Jomis prekiauti pradėta neseniai.

A.Minkus aiškino, kad šie šventiniai medeliai trumpiau išsilaiko. Greičiau ima kristi jų spygliai. Dėl to vėliau ir pradėta jas pardavinėti.

Populiarios ir vazonėliuose

Populiaru pirkti ir eglutes vazonėliuose. Atsiranda tradicija vėliau kur nors pasodinti medelį. Be to, tokios eglutės ilgiau išsilaiko.

"Šiaip klaipėdiečiai perka įvairias eglutes. Ir dideles, ir mažas. Viskas priklauso nuo būsto ploto", – pastebėjo pardavėjas.

A.Minkus sakė, kad šiemet prekiauti eglutėmis pradėjo anksti – gruodžio pradžioje. Kitais metais tai jis darys dar anksčiau.

"Žmonės nori kuo greičiau pasipuošti namus šventėms. Vėliau nespėja, nes yra užsivertę darbais. Reaguojame į klaipėdiečių įpročius, – perkantieji anksčiau gali įsigyti gražesnę eglutę", – pabrėžė pardavėjas.

Norintiems, kad medelis išsilaikyti kuo ilgiau, A.Minkus patarė nestatyti jo prie radiatorių. Taip pat apipurkšti spyglius vandeniu. Pardavėjas akcentavo, kad tai daryti reikia išjungus girliandas.

Pažeidimų neužfiksuota

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pasakojo, kad, priešingai nei pernai, šiemet nusiskundimų dėl prekybos eglutėmis negauta.

"Buvome pasiruošę, gavus pranešimų, organizuoti patikrinimus. Tačiau jų neprireikė. Gal žmonės pagaliau suvokė, kad reikia išsiimti leidimus? Paprastai dėl pažeidimų įskųsdavo konkurentai", – teigė vedėjas.

V.Valys priminė, kad leidimo reikia net prekiaujant eglutėmis privačiose teritorijose. Už jį tik nereikia mokėti savivaldybei.

"Pernai buvome gavę tokių skundų", – tvirtino vedėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS