Klaipėdiečiai šventė nuo pirmadienio: tądien sulaukta daugiausia medikų iškvietimų | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIAI ŠVENTĖ NUO PIRMADIENIO: TĄDIEN SULAUKTA DAUGIAUSIA MEDIKŲ IŠKVIETIMŲ

Klaipėdiečiai švęsti Kalėdas pradėjo anksčiau nei derėtų – dar pirmadienį. Tądien greitosios pagalbos medikai sulaukė daugiausia – 117 iškvietimų. Žmonės skundėsi įvairiais sveikatos negalavimais, buitinėmis traumomis, pasitaikė ir vienas pankreatito atvejis.

Paprastai per parą uostamiesčio greitosios pagalbos stoties darbuotojai sulaukia iki 100 iškvietimų. Panašūs skaičiai vyravo ir šventinėmis dienomis, išskyrus gruodžio 23-ąją.

Girtauti ir linksmintis namuose ar baruose žmonės pradėjo likus porai dienų iki Kalėdų, todėl nenuostabu, kad pirmadienį kai kuriems jų prireikė medikų pagalbos.

Kaip apibendrino Klaipėdos greitosios medicinos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė, abi Kalėdų dienas darbas vyko įprastu režimu.

„Sunkesnė buvo gruodžio 23-oji. Dėl lėtinių ligų paūmėjimo, turėjome smulkių traumų, ypač baruose, kavinėse vakarinėmis, naktinėmis valandomis. Iš užsienio sugrįžę lietuvaičiai neiškenčia iki švenčių ir pradeda švęsti anksčiau. Gruodžio 24, 25 dienomis sulaukėme įprastinio skaičiaus iškvietimų, gal pasitaikė šiek tiek daugiau buitinių traumų. Nemažai konfliktų, kylančių dėl alkoholio pavartojimo. Vieni išgėrę žmonės tampa linksmesni ir nori šokti, kiti – aiškintis santykių. Pastarųjų buvo šiek tiek daugiau“, – komentavo N. Dambrauskienė.

Iš viso Klaipėdos mieste pirmadienį sulaukta 117 iškvietimų, per Kūčias ir Kalėdas – atitinkamai 102, 101, antrąją Kalėdų dieną – tik 86.

„Žmonės jau ilsėjosi, buvo išsekę ir išvargę. Džiaugiamės, kad klaipėdiečiai moka švęsti atsakingai ir kultūringai“, – svarstė pašnekovė.

Apsinuodijimų maistu ar alkoholiu nepasitaikė, tik vienai vyresnio amžiaus moteriai nustatytas pankreatitas. Ligos priežastis kol kas neaiški.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai švenčių taip pat nesureikšmino.

Tarnybos viršininko patarėja Dalia Kaveckienė patikino, kad Klaipėdos mieste vartotojų skundų dėl netinkamo, pasibaigusio galiojimo produktų pastarosiomis dienomis nesulaukė.

Inspektorius pasiekė tik vienas vartotojo skundas dėl Šilutės parduotuvėje produktų laikymo temperatūros.

Pranešimų apie apsinuodijimus maistu, infekcines ligas švenčių metu inspektoriai irgi negavo.

Tikimasi, kad taip pat saikingai lietuviai pasitiks ir Naujuosius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS