Klaipėdiečiai turėtų suklusti: Sulupės gatvėje – nauja tvarka | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIEČIAI TURĖTŲ SUKLUSTI: SULUPĖS GATVĖJE – NAUJA TVARKA

Sulupės gatvėje įsigaliojo eismo tvarkos pokyčiai – rytinio piko metu čia bus leidžiamas tik vienpusis eismas. Specialistai pripažįsta, kad priprasti prie to reikės laiko. Tai ne pirmas mėginimas Sulupės gatvėje paleisti vienpusį eismą.

Sulupės gatvės gyventojams ir kasryt ja riedantiems kvartalo svečiams teks priprasti prie įsigaliojusių eismo tvarkos permainų.

Saugaus eismo komisijai pritarus, gatvėje rytinio piko valandomis pradeda galioti vienpusis eismas.

Darbo dienomis nuo 7 iki 9 val. Sulupės gatve bus leidžiama važiuoti tik vakarų kryptimi. Tai reiškia, kad automobiliams bus draudžiama riedėti nuo Nemuno gatvės pusės Nidos gatvės link.

Jau Saugaus eismo komisijos posėdžio metu svarstant klausimą pastebėta, kad permainos apsunkins keliones į Vydūno gimnaziją.

Vis dėlto laikomasi nuomonės, kad gyventojų saugumas – svarbiausia.

"Tam tikrų sunkumų dėl vienpusio eismo kyla, bet svarbiausia – saugumas. Sistemai reikia duoti laiko. Parengta schema buvo suderinta ir su policija. Tai daroma dėl didesnio saugumo, ne šiaip", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Sulupės gatvėje jau buvo bandymų įvesti vienpusį eismą, tačiau prie tokios tvarkos nebuvo pasilikta. Šiuokart gyventojams siūloma neskubėti vertinti naujosios eismo tvarkos ir duoti laiko pokyčiams prigyti.

Numatoma, kad kurį laiką daugiau dėmesio šiai miesto vietai skirs ir uostamiesčio policijos pareigūnai.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos atstovo Artūro Freitiko, Saugaus eismo komisijai nutarus Sulupės gatvėje darbo dienomis nuo 7 iki 9 val. paleisti vienpusį eismą, planuojama tikrinti, ar vairuotojai paiso naujų kelio ženklų reikalavimų, bus reaguojama ir į gyventojų pranešimus apie galimus Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

"Tačiau pirmosiomis dienomis policijos pareigūnai bus tolerantiškesni, leis vairuotojams priprasti prie naujų ženklų", – sakė A.Freitikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kokosas

Debilai, kaip laika reikia rasiti?

klp

rodykles geriau greiciau grazinkit o ne plytas kabinkit

>anonimas

Aaaaaaa, tai ir sakau barakai, barakai... :)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS