Klaipėdietė stogo virš galvos ieško pusantrų metų: būsto nuoma – tik be vaikų? | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDIETĖ STOGO VIRŠ GALVOS IEŠKO PUSANTRŲ METŲ: BŪSTO NUOMA – TIK BE VAIKŲ?

Žmonėms, turintiems augintinių, išsinuomoti butą būna lengviau nei tėvams su mažais vaikais. Klaipėdietė teigė jau pusantrų metų bandanti rasti būstą nuomai, bet savininkai nutraukia pokalbį, vos išgirdę, kad ji turi du mažamečius vaikus.

Nutraukusi santuoką klaipėdietė pakliuvo į netikėtą situaciją. Moteris su dviem mažamečiais vaikais nori apsigyventi atskirai nuo buvusio sutuoktinio, bet negali, nes kliūtis nuomai – maži vaikai.

"Tai negi man juos palikti auginti valstybei, kad galėčiau išsinuomoti būstą? Manau, Klaipėdoje tokia esu ne vienintelė. Vyko skyrybų procesas, todėl nuo pernai pavasario intensyviai ieškojau buto nuomai, kad galėčiau išsikelti. Bet kai tik buto savininkams pasakydavau, kad turiu du mažamečius vaikus, pokalbis iš karto baigdavosi. Ir esu priversta gyventi viename bute kartu su buvusiu sutuoktiniu, ko visai nenoriu", – guodėsi klaipėdietė.

Moteris teigė kol kas esanti aklavietėje, nes būstų nuomotojai iškart teiraujasi, kiek vaikams metų.

"Mano vaikai – dar ikimokyklinio amžiaus. Kai tai išgirstama, iškart sakoma: "Ačiū, ne. Ir ne dėl to, kad nusiteikę prieš vaikus, bet viskas dėl netobulo įstatymo." O pagal įstatymą, jei, pavyzdžiui, aš nemokėsiu už nuomą, manęs su vaikais jie negalės išmesti į gatvę. Tai pagrindinis jų argumentas, kodėl nenori nuomoti buto šeimoms su vaikais. Gal jie turi nekokią patirtį, bet negali būti, kad šeimos nuolat tokiais dalykais piktnaudžiauja", – negalėjo patikėti mama.

Klaipėdietė teigė, kad ne vienam buto savininkui siūlė sumokėti depozitą, tačiau net su tuo jie nesutiko.

"Siūliau pasirašyti sutartį, palikti didelį depozitą. Ir tada jie būtų apdrausti, tačiau į kalbas nesileido. Turbūt mokesčių patys valstybei nemoka, kad nenori pasirašyti sutarčių. Labai keista situacija – turiu lėšų, bet buto išsinuomoti negaliu", – stebėjosi klaipėdietė.

Butus nuomojančios bendrovės atstovė Nijolė patvirtino, kad dauguma savininkų išties nepageidauja nuomininkų su vaikais.

"Pasitaiko, kai jie turtą nuniokoja, įsiskolina, paskui jų iškraustyti neįmanoma, nes vaikus gina įstatymas. Turėjau vieną atvejį, kai teko daug vargti, kol iškeldinome. Tos šeimos su vaikais neretai manipuliuoja vaikų teisėmis, kai patys nenori vykdyti savo duotų įsipareigojimų", – kalbėjo Nijolė.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

klaustukas

o tai ka,argi tie 2-vaikai ne nuo vyro,jei ne jo vaikai,suprantama,bet jei vaikai bendri tai vyras privalo iseiti ir palikti buta vaikams,nebent madam turi susiradusi meiluzi,ir pati bega lauk is buto,kas rizikuos jai nuomoti buta siais laikais,kai po to tenka ilgai vargti kol iskrapstai,tokias gegutes,kaip ten viskas istikro,niekas nezino,

As

Ne ne, jau geriau su gyvunais, bet ne su vaikais!!! Teko nuomuoti seimai su vaikais, pasibaigus sutarciai negalejom iskrapstyti keturis menesius, o buto mums reikejo patiems. Tad jie per savo advokatus pradejo savo teises reikst, ir t.t trumpai butu tiek.. Daugiau niekada!

Taigi

Taip Kotui, vyras neturejo teises isvaryti jos su vaikais, netgi , jeigu jo butas, kol uzaugs vaikai iki pilnametystes, taigi jokiu problemu, tegu jis iseina, jeigu nepatinka, uzaugs vaikai, gales gryzti, manylime moteris tai zino.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS