Klaipėdoje – apklausa dėl memorialo ateities | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE – APKLAUSA DĖL MEMORIALO ATEITIES

  • 73

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas skelbia vietos gyventojų apklausą dėl sovietinių karių memorialo ateities. Apklausoje tiek rašytine, tiek elektronine forma gali dalyvauti tik balso teisę turintys uostamiesčio gyventojai.

Apklausai teikiamo klausimo tekstas – "Ar pritariate Sovietų Sąjungos karių palaidojimo vietos memorialo, esančio S.Daukanto gatvėje, pertvarkymui, pašalinant su žuvusių karių amžinojo poilsio vietos įamžinimu nesusijusius sovietinės ideologijos ženklus ir suteikiant karių palaidojimo vietai naują architektūrinę kokybę?"

Apklausa vyks Klaipėdos mieste, apklausos būdas – tiesioginis gyventojų nuomonės įrašymas apklausos dalyvių sąrašo lapuose (paprasta rašytine forma) ir elektroninių ryšių priemonėmis (elektronine forma).

Apklausa bus vykdoma nuo rytojaus, gegužės 13 d., iki birželio 13 d. imtinai.

Kad Klaipėdos miesto taryba privaloma tvarka svarstytų pareikštą gyventojų nuomonę, apklausoje turi dalyvauti ne mažiau nei 10 proc. balso teisę turinčių klaipėdiečių, tai yra 13 517 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (73)

Keist ir sovietiku gatvių pavadinimus !

Palangoj turi nelikti predateliu j. janonio, S. neries, l. giros gatvių !

Verst okupantų statujas velniop !

Ištrėmė tūkstančius mūsų tautiečių sovietų saldotai į Sibirą, kankino, niekino ir žudė partizanus. Kokia dar fufaikiniu paminklai ! ? Reikia savo didvyrius įamžinti, o ne okupantų ir jų mankurtu

Agnė

Kokia cia dar apklausa. Nesamonė kažkokia. Ką jie padarė mums, ką davar daro toliau, o mes" atsiprašau, norime paklausti, ar galima nuversti?" Briedas kažkoks!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS