Klaipėdoje atsodins miesto gėlynus | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE ATSODINS MIESTO GĖLYNUS

Klaipėdoje trūksta žydinčių gėlynų, tvirtina miestiečiai. Esą, nužydėjus narcizams ir tulpėms, mieste trūksta spalvų žaismo. Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus atstovai tikina: situacija jau labai greitai pasikeis.

Miesto gėlynus kol kas gelbėja našlaitės, tačiau jos neprilygsta spalvingų vasarinių gėlių žiedams, kuriuos klaipėdiečiai kasmet tokiu laiku buvo pratę matyti.

Danės skvere žydinčių gėlių iš viso nėra, prie Senojo turgaus žiedinės sankryžos tarp mažyčių našlaičių styro nužydėjusių tulpių kotai, Atgimimo aikštėje irgi nėra kuo pasidžiaugti, dauguma gėlinių kol kas tuščios, o ant senamiesčio šviestuvų jų taip pat nėra.

Miesto tvarkymo skyriaus vadovė Inga Kubilienė nuramino, kad jau visai netrukus uostamiestis bus imtas puošti gėlėmis.

„Tuoj atgaivinsime miesto gėlynus. Turime naują sutartį su rangovais, senoji jau baigiasi. Gėlynai bus užsodinami naujomis gėlėmis. Artimiausiu metu susitiksime su rangovais, važiuosime per visą miestą, ieškosime naujų vietų, kur pasodinti gėles, bandysime parinkti naujų augalų. Apsodinimas prasidės jau labai greitai“, – tikino I. Kubilienė.

Anot Miesto tvarkymo skyriaus vadovės, paprastai vasarinėmis gėlėmis Klaipėdos gėlynai būdavo apsodinami birželio viduryje.

Pastebėta, kad daug augalų, kurie buvo pasodinti pagal vykdytus projektus, neprigijo.

Pavyzdžiui, Danės krantinėje esančiuose vazonuose gėlės po žiemos turėjo atsigauti, tačiau jos nunyko, todėl teks atsodinti.

„Nepadeda ir nuolatinė saulė, nors gėles ir laistome, bet trūksta natūralios drėgmės. Iš tikrųjų vasarinės gėlės ir yra sodinamos birželį, tad netrukus miestiečiai pastebės permainas. Gėlėms šiems metams suplanuota 160 tūkst. eurų. Gėlių bus ir ant šviestuvų, ir ant turėklų, daugelyje vietų atsiras pastatomos gėlinės. Miestas tikrai jau greitai sužydės“, – pabrėžė I. Kubilienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Giruliams

Tai prašyk Skautu gatves aktivistu ir tu kurie supirko visa Giruliu kalna:) Babkiu yurit galit ir palmes pasisodinti:)

Vėtra

Vazonuose sodinkite ten , kur jų netampo , nenudaužo automobiliai norėdami pravažiuoti. Gaila darbo ir gėlių. Nespėjote pasodinti našlaičių senamiestyje prie Katpedėlės ant rytojaus vazonas buvo išverstas ir visos gėlės ant žemės. Mūsų vairuotojai - bekultūriai ir vazonais pravažiavimo neužtversite.

Giruliai

Jei ieškote naujų vietų gėlynams-tai nepamirškite Girulių -pliažų prieigos, autobusų stotelės-ypač galinės apsisukimo stotelės žiedas-neaišku ar yra per gyvenimą kokią gėlę matę-tik apdžiūvę krūmai, o kiek daug žmonių keliauja į paplūdimius ir ką gi jie mato?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS