Klaipėdoje diskutuoja dėl triukšmo sienelių: nesutaria, kaip pertvarkyti eismą | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE DISKUTUOJA DĖL TRIUKŠMO SIENELIŲ: NESUTARIA, KAIP PERTVARKYTI EISMĄ

Klaipėdos miesto savivaldybės Eismo saugumo komisijos posėdyje kilo klausimų dėl triukšmą slopinančios sienelės Stadiono gatvėje. Mat Stadiono ir Malūnininkų gatvių sankirta, kurioje ir ketinama įrengti šį objektą, yra labai siaura, dėl to važiuojančios mašinos jau dabar sunkiai prasilenkia.

Įrengus sienelę, gatvė dar labiau susiaurėtų, ir eismas taptų neįmanomas.

Posėdyje inžinierius Vidas Milišauskas, projektuojantis triukšmą slopinančias sieneles Klaipėdos apskrityje, pateikė siūlymą šioje vietoje įrengti vienpusį eismą, kad mašinos galėtų važiuoti tik viena kryptimi. Tam reikėtų atitinkamų kelio ženklų.

Toks sprendimas susilaukė Vitės kvartalo bendruomenės atstovų pastabų.

Pasak žmonių, padarius šioje gatvėje vienpusį eismą, Kelių eismo taisyklės būtų nuolat pažeidžiamos, o iš įmonių važiuojantis krovininis transportas turėtų būti nukreiptas į Sportininkų ar Pušyno gatves.

Atstovai atkreipė dėmesį, kad dėl tokio sprendimo bendruomenėje kiltų pasipiktinimas, nes, tikėtina, reikėtų naikinti automobilių stovėjimo aikšteles.

"Mūsų siūlymas būtų šioje vietoje įrengti pirmumo ženklus, kai vienoje pusėje važiuoti galima, o kitoje reikia praleisti. Tokiu būdu būtų efektyviau reguliuojamas transporto srautas", – teigė bendruomenės atstovas.

Triukšmą slopinančias sieneles ketinama įrengti ir Geležinkelio gatvėje. Šioje vietoje problemų taip pat yra, tačiau mažiau.

"Bėda ta pati – vietos trūkumas. Įrengus sienelę kelio dalis čia susiaurėja iki 3,5 m, todėl dvipusis eismas negalimas", – kalbėjo V. Milišauskas.

Eismo saugumo komiteto posėdyje numatyta, kad Geležinkelio gatvėje važiuojamoji kelio dalis bus praplėsta iki 5,5 m, susiaurinant dalį šaligatvio.

Šių triukšmą slopinančių sienelių Geležinkelio ir Stadiono gatvėse gyvenantys žmonės laukia jau seniai.

Garso problema tapo dar aktualesnė, kai į Klaipėdą pradėjo riedėti daugiau prekinių traukinių sąstatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Mikro

zemesnio daznio garsekalbius transeliuotu decibelai jie vadinas

Mi

Kvaili pasiteisinimai uz bukuma, ir tingineste! Taip aplenkiamas didziausias aplaidumas-del Statybininku pr. ir lezo tilto, kuris ira gyvibiskai svarbeuses Klaipedai! Pamirsome ir Rimku geleyinkelio pervaza, ir tai, kad butina dar viena gatve susijungimui su Palangos plentu!

Unknown

Užaugau geležinkeliečių šeimoje, ir prie pat geležinkelio gyvenom. Kažkodėl jokių problemų nematėm, buvom pripratę. Išlepo liaudis...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS