Klaipėdoje grius avarinės būklės pastatai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE GRIUS AVARINĖS BŪKLĖS PASTATAI

Klaipėdoje bus šalinami avarinės būklės apleisti pastatai – sandėliai, tvoros, reklaminis stendas. Sandėliukų naudotojams buvo duota laiko ištuštinti statinius.

Bešeimininkių statinių, turinčių avarinės būklės požymių, griovimo darbus uostamiesčio savivaldybė ketina pradėti jau netrukus.

Ketinama pašalinti nemažai objektų, esančių miesto centre ar netoli nuo jo.

Nugriauti numatoma betoninę tvorą Naujojoje Uosto g. 20A, reklaminį stendą prie Sausio 15-osios g. 1T, stogines Herkaus Manto g. 5, sandėlius Viršutinės g. 28 kieme, šalia Dariaus ir Girėno g. 19A ir Klevų g. 1, gelžbetoninės tvoros likučius ir metalinius atitvarus prie Birutės g. 25, sandėlius Baltikalnio g. 7, pastatus Garažų g. 4B, Bangų g. 6.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Laima Jūrevičienė paaiškino, kad griauti numatomus pastatus savivaldybė jų naudotojams buvo suteikusi patikėjimo teise, tad prieš pradedant darbus nereikėjo vykdyti pirkimo ar kitų perėmimo procedūrų.

"Šalia gyvenantys žmonės buvo tik tų sandėliukų naudotojai", – dėstė L.Jūrevičienė.

Prieš pradedant darbus, pastatų naudotojų buvo prašoma ištuštinti sandėliukus. To nepadariusiųjų daiktai bus išvežti į sąvartyną.

Pašnekovės teigimu, avarinių statinių griovimo darbai vykdomi jau ne vienerius metus. Prieš imantis griovimo darbų objektus dar apžiūri ir įvertina savivaldybės Statinių priežiūros skyrius.

Per metus tokiems darbams skiriama apie 90 tūkst. eurų.

"Anksčiau šią sumą išnaudodavome, o šiuo metu yra šiek tiek sumažėjusios kainos, labai daug paslaugą teikiančių rangovų", – paaiškino L.Jūrevičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

O ten kitokių pastatų yra?.. (pavadini urmu visus avariniais, o paskui griauni PAGAL asmeninį norą)

Klaipėdietė

Sudegęs Baltijos kino teatras yra paminklas miesto valdžios apsileidimui, neveiklumui, nemokšiškumui, neatsakingumui ,nesugebėjimui spręsti problemų.

Anonimas

Buves "Baltijos" kino teatras grius? Tvora, stovinti ne pirmus metus, "statomo" viesbucio vietoje grius? Bardakas .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS