Klaipėdoje įrengs Vaikų dienos centrą | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE ĮRENGS VAIKŲ DIENOS CENTRĄ

Už daugiau nei trečdalį milijono buvusius vaikų globos namus Smiltelės gatvėje ketinama pritaikyti Vaikų dienos centrui, kuriame būtų ugdomi specialiųjų poreikių turintys vaikai. Atverti duris centras turėtų baigiantis kitų metų vasarai.

Į bendruomeninius vaikų globos namus perkėlus globotinius, pastatas Smiltelės gatvėje liko pustuštis, tiesa, jame dalį patalpų užima neįgaliųjų centras "Klaipėdos lakštutė", kuris čia veiks ir toliau.

Dabar svarstoma, kaip greičiau susitvarkyti ir panaudoti likusias 600 kv. m patalpas, kuriose savivaldybė planuoja steigti Vaikų dienos centrą.

Čia galėtų būti ugdoma apie 50 vaikų, turinčių specialiųjų poreikių.

Projektui įgyvendinti numatyta 362 tūkst. eurų ES lėšų. Pastatas turėtų būti renovuotas, o veiklos jame pradėtos vykdyti jau 2022 m. rugpjūčio mėnesį.

Patalpose planuojama atlikti kapitalinį remontą – perdažyti sienas ir lubas, įrengti stiklines pertvaras, kad būtų daugiau šviesos, pakeisti duris.

"Tačiau tam korpusui sutvarkyti visų skirtų pinigų nepakaks, nes ten yra ir nemaža salė, kuriai atnaujinti ES pinigai nenumatyti, tai ir galvojame, kaip išsisukti. Gal teks laukti geresnių laikų, gal ieškosime privačių rėmėjų, kad galėtume atnaujinti salę", – kalbėjo Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis.

Anot mero pavaduotojo, kol kas vyks projektavimo darbai.

"Pirmajame etape už europines lėšas padarysime tuos darbus, kuriuos privalome padaryti, – tai yra įrengsime patogias poilsio ir mokymosi vietas vaikams, pastate sumontuosime keltuvą arba liftą. Kitaip tariant, padarysime viską, kad čia galėtų vykti ugdymo procesas, o paskui žiūrėsime, ko dar trūksta ir kaip viską sutvarkyti. Veikiausiai kitą pastato korpusą kol kas teks užkonservuoti", – svarstė A.Cesiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Burbulas

Klaipėdos šiaurinėje dalyje yra Medeinės mokykla skirta spec. poreikius turintiems vaikams, kuri yra renovuota ir pritaikyta tokiems vaikams. Vaikų skaičiui mažėjant pastatas nėra pilnai išnaudojamas. Kodėl ten nesteigiama?

siaip2

O kai baigsis Europos finansavimas šiai veiklai, valstybes valdininkai sugalvos jog šią veikla kaip valstybine reikia naikinti nes valstybe privalo ja deleguoti visuomenei kad vaikai su rūpesčiu geriau integruotųsi visuomenėje ir tt. Tokia ta tiesa – yra pinigai yra noras juos suvalgyti, Todėl belieka valstybes paklausti, kur buvai priės 15 ar 20 metu kodėl nesteigei dienos centru? O juk jau tada buvo privačiu dienos centru kurie dirbo savanoriškai.

siaip

Idėja skamba labai išdidžiai – vaiku centras kuris rūpinsis vaikais, ta prasme kuriems reikalinga pagalba. Tačiau čia tik lozunginis plakatas o iš tiesu tai ideja kuris eina mėšlinomis kojomis per visa Lietuvą yra sukurti eilines biurokratines istaigęles kurios melž valstybe savo etatais ir valdininkeliu išlaikymu. Ir šios istaigelės nieko nesikirs nuo vaiku namu. Ne be reikalo per visa respublika praėjo vajus kad su šiais vaikais turi dirbti tik tipo specialistai o ne kažkokie savanoriai, nors šioje veikloje visame civilizuotame pasaulyje dirba savanoriai. Bet mes gyvename Lietuvoje - yra Europos pinigai tai veiklai skirti, todėl reikia sukurti sistema kad savi juos įsisavintu, juk daug valdininku gimineliu ar šiaip draugiu su pedagoginiu išsilavinimu be darbo sėdi, va bus sukurti etatai ir savu ratas padidės. O savas ratas saviems rinkimams ir tt. yra labai reikalingas. O kai baigsis Europos finansavimas šiai veiklai, valstybes valdininkai sugalvos jog šią veikla kaip valstybine
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS