Klaipėdoje kariškiams reikėtų ramovės: prašo apleisto pastato ir žada jį sutvarkyti | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE KARIŠKIAMS REIKĖTŲ RAMOVĖS: PRAŠO APLEISTO PASTATO IR ŽADA JĮ SUTVARKYTI

Lietuvos kariuomenė Klaipėdos savivaldybės prašo apleisto pastato, kurį pasiryžę suremontuoti ir ten įrengti karininkų ramovę. Tam tinkamas nenaudojamas buvęs gamybinis statinys yra šalia piliavietės, kurios aikštėje dažnai vyksta pagrindinės kariškių rikiuotės.

Nori dvasinio ugdymo

Lietuvos kariuomenės Klaipėdos įgulos kariai, priešingai nei kitų Lietuvos didmiesčių karinių įgulų atstovai, neturi savo ramovės, kurioje "būtų galimybė užtikrinti karių dvasinį ir kultūrinį ugdymą".

Teigiama, kad pagrindinė priežastis, kodėl iki šiol ramovė uostamiestyje neįrengta – patalpų trūkumas.

Kariškiai senokai pastebėjo, kad šalia piliavietės, kurios aikštėje paprastai vyksta dauguma Lietuvos kariuomenės renginių ir rikiuočių, yra apleistas, nenaudojamas apie tūkstančio kvadratinių metrų ploto gamybinis, su marinistiniu paveldu susijęs pastatas, kurį sutvarkius, jis būtų tinkamas kaip tik ramovės patalpoms.

„Atsižvelgiant į tai, kad šis pastatas savo dydžiu ir lokacija yra ypač tinkamas transformuoti į ramovę, dalį patalpų pritaikant Lietuvos kariuomenės Klaipėdos įgulos ir kapelionatų reikmėms, prašome svarstyti galimybę perduoti pastatą Lietuvos kariuomenės Klaipėdos įgulai“, – rašoma kariškių rašte uostamiesčio savivaldybei.

6 – tiek tūkstančių eurų sudaro likutinę pastato vertę.

Reikia politinio sprendimo

Jei miesto politikai pritartų, kariškiai pasiryžę rasti lėšų šiam pastatui sutvarkyti, „laikantis visų paveldosaugos reikalavimų“.

Taip pat jie pasižada, kad statinys ir jį supanti teritorija liktų prieinama visuomenei ir miesto svečiams, o pats pastatas organiškai integruotas į piliavietės kompleksą.

"Pastatas būtų prieinamas ir atviras kultūrinei veiklai, reprezentacinėms miesto ir kariuomenės funkcijoms. Tai taptų naujuoju ir esminiu Klaipėdos įgulos ir miesto visuomenės sąlyčio tašku Klaipėdos mieste“, – rašoma kariškių rašte savivaldybei.

Jei Klaipėdos politikai neprieštaraus, pastatas Priešpilio g. 2 turėtų būti perduotas valdyti patikėjimo teise Lietuvos kariuomenei valstybės ir kariuomenės funkcijoms atlikti.

Apleistas ir nenaudojamas

Dabar šį pastatą patikėjimo teise valdo savivaldybės Mažosios Lietuvos istorijos muziejus. Statinys šiuo metu yra apleistas ir nenaudojamas.

Savivaldybės atstovai sutinka, kad pastatas yra tinkamas transformuoti į ramovę.

Lietuvos kariuomenė pažadėjo, kad atlikus kapitalinio remonto darbus, jie neprieštarautų sudaryti sutartį su Mažosios Lietuvos istorijos muziejumi, kur būtų numatytos patalpos ir muziejaus reikmėms.

Likutinė šio pastato vertė yra beveik 6 tūkst. eurų.

Dėl kariškių prašymo artimiausiame tarybos posėdyje dar šį mėnesį turėtų apsispręsti miesto politikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

taigi

Tai vadinama VAGYSTĖ.

Drąsiai užsiimkite Girulių privačius namus ir pilaites

Stovyklos Gintaro krantas teritorijoje išvogus abiejų laivynų akcijas ir į savas kišenes susidėjus ES siunčiamus pinigus visokie Baltarusijos ukrainiečių žydpalaikių kilmės veikėjai pasidarė pilių kvartalą. Prie jūros. Kiti pastatai Giruliuose ant kalno ties geležinkeliu. Nuosavi namai pastatyti po 1990 m ar iš buvusių vilų perdarytas rezidencijos visos yra neteisėtai įsigytas turtas, ten įsikūrę kyšininkai medikai, apsivogusi prifesųra ir nelegalūs verslininkai kur stumdo narkotikus ir panašiai . Pastatai puikios kokybės ir viduje gera įranga, baldai. Yra ir transporto priemonės prie šių statinių. Kariai drąsiai gali užimti Giruliuise ir visoje Melnaragėje po 1999 m pastatytus ar rekonstruotas namus, pilaites. Ir kavines, apartamentus su viešbučiais kurie ten yra. Užteks jiems ir apsigyveno muitinės, ir šeimoms jų įkurdinti, ir pratybų sales padaryti, ir šaudyklas, ką reikia, tą ir pasidarys ten. Savininkus esamus išmesti. Normalių ir nekorumpuotų jų tarpe nėra

manau

Jei jau statinys toks "prastas", tokioje "prastoje vietoje" ir nefunkcionalus ir t.t. , tai gal geriau jį parduoti aukciono būdu ir už gautas lėšas pagerinti uostamiesčio gyventojų gerbūvį, o karininkai gali uliavoti ir kokiam poligone, juk užsigrobė daugiau nei sovietai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS