Klaipėdoje rengiama vaikų darželių pertvarka | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE RENGIAMA VAIKŲ DARŽELIŲ PERTVARKA

Uostamiestyje pradėta ikimokyklinių įstaigų administracinė reforma. Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus patarėja Vida Bubliauskienė patvirtino, kad šiais metais šeši uostamiesčio vaikų darželiai bus sujungti į tris įstaigas. Kitais metais bus sujungti dar šeši darželiai.

Panaikins 12 etatų

Klaipėdos miesto taryba jau patvirtino ikimokyklinių įstaigų pertvarkos planą.

Pagal jį šiemet numatyta sujungti „Šermukšnėlę“ su „Čiauškute“, „Boružėlę“ su „Traukinuku“ ir „Kregždutę“ su „Šaltinėliu“.

„Pradėjome nuo tų įstaigų, kurios turi mažiausiai grupių, pavyzdžiui, darželyje „Boružėlė“ yra keturios vaikų grupės. Šis darželis bus prijungtas prie „Traukinuko“. Dvi įstaigos veiks kaip vienas vienetas, bet vaikai ir toliau bus ugdomi tame pačiame pastate, niekas nebus iškeliamas. Tiktai liks vienas įstaigos vadovas, teks atsisakyti ir kai kurių pareigybių. Bus panaikinti keturi etatai“, – patikslino V.Bubliauskienė.

Reorganizavus minėtas įstaigas, iš viso neliks 12 etatų. Formaliai trys įstaigų vadovai turėtų netekti darbo, tačiau šis klausimas bus išspręstas palankiai visoms pusėms.

„Darželio „Boružėlė“ atveju direktorei bus siūloma vadovauti kitai ikimokyklinei įstaigai, kurioje nėra direktoriaus. Pavyzdžiui, „Šermukšnėlės“ direktorės situacija kita, jos kadencija pasibaigė, buvo skelbiamas konkursas. Jame dalyvavo „Čiauškutės“ vadovė, kuri jį ir laimėjo. Taigi ji liks vadovauti, sujungus šias dvi įstaigas. O „Kregždutės“ direktorei bus siūloma vadovauti kitai įstaigai, nes ji turi reikiamų kompetencijų“, – paaiškino V.Bubliauskienė.

Darbuotojai permainų nepajus?

Mažesnės įstaigos bus jungiamos prie didesnių.

Ši pertvarka turėtų būti baigta iki rugsėjo 1 d. Reorganizacijai dar turėtų pritarti Klaipėdos miesto politikai.

„Ši pertvarka nei vaikams, nei pedagoginiams darbuotojams neturėtų pasijusti. Visi liks tose pačiose patalpose. Dėl pavadinimų dar neapsispręsta. Tai tiesiog administracinė reforma. Kitais metais bus jungiamos dar šešios įstaigos, planuojama sujungti „Gintarėlį“ su „Giliuku“, „Pingvinuką“ su „Vėrinėliu“ ir „Putinėlį“ su „Radastėle“. Šiuo metu mieste yra 47 ikimokyklinio ugdymo įstaigos“, – kalbėjo Švietimo skyriaus patarėja.

Nuo rugsėjo lopšelyje-darželyje „Čiauškutė“ veiktų 16, lopšelyje-darželyje „Traukinukas“ – 13, „Šaltinėlyje“ – 17 grupių.

Sutaupys tūkstančius eurų

Tačiau reorganizuojamų lopšelių-darželių darbuotojai dėl naikinamų kai kurių pareigybių vis dėlto esą jaučiasi nesaugūs.

„Siekiant išvengti neigiamo darbuotojų požiūrio į reorganizavimą, pradėta analizuoti situacija, kokių pareigybių konkrečiai nebeliks ir ką galima pasiūlyti atleidžiamiems darbuotojams. Kai kurie darbuotojai gali nesutikti su pasikeitusiomis darbo sąlygomis, nes gali didėti darbo krūvis. Jei jų netenkintų pasikeitusios darbo sąlygos, jiems būtų siūlomi kiti variantai“, – rašoma savivaldybės aiškinamajame rašte.

Nuo rugpjūčio 31 d. atleidžiamiems darbuotojams išeitinės kompensacijos bus išmokamos iš įstaigų darbo užmokesčio fondo.

Kiek reikės išeitinių išmokų, dar esą neapskaičiuota.

Per metus, sujungus darželius, būtų sutaupyta 182 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Tu Aušra

geriau tylėk. Nupirko su postu tave valdžiukai. Buvai visuomenininkė, kovotoja o dabar va kai patapai darželio direktore jau pagyras korumpuotai aplinkai giedi? Štai iš ko reikia mokytis kaip nukenksminti nepriklausomus aktyvistus-iš mūsų miesto valdžios. Jei negali kaip visuomenininkus ir nevyriausybininkus pristatyt savo ant smūgio sukurtų neva visuomenės atstovų-imitatorių tai paima ir nuperka..:D).O gaila..

***

Traukinukas neturi paruošiamosios klasės. Tai sujungus nebeliks ir Boruzėlėje?

Aušra Kuzminskienė

Puiku. Jau prieš 6 m. mokytojų profsąjunga siūlė šį modulį. Ilgai vyko svarstymai. Tik Laimai Juknienei tapus politikė ledai pajudėjo. Pagaliau sąžiningas taupymas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS