Klaipėdoje Rusijai lojalūs veikėjai parašų dėl referendumo neberinko | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE RUSIJAI LOJALŪS VEIKĖJAI PARAŠŲ DĖL REFERENDUMO NEBERINKO

Praėjusį savaitgalį Rusijai lojalūs veikėjai, Klaipėdoje ketinę rinkti parašus dėl referendumo, savo sumanymo atsisakė, nes esą pasijuto nesaugūs, kai jų akcija susidomėjo ir žiniasklaida, ir policija.

Praėjusį savaitgalį Klaipėdoje buvo planuota rinkti parašus dėl referendumo kartelės sumažinimo.

Akcijos iniciatoriai ne taip seniai Lietuvoje sukūrė politinę grupuotę, vienur įvardijamą "Teisingumo aušra", kitur "Žarijos teisingumo sąjūdžiu".

Šie veikėjai šeštadienį Klaipėdoje planavo rinkti piliečių parašus referendumui, "taip pat steigėjus ir automatiškai būsimos partijos narius".

Jos aktyvistai spėjo išgarsėti saviveikline "diplomatine misija" pas Baltarusijos diktatorių A.Lukašenką dėl "geresnių šalių tarpusavio santykių suderinimo".

Vienas šio parašų rinkimo organizatorių – Edikas Jagelavičius, Algirdo Paleckio, teisto už šnipinėjimą Rusijos naudai, bendražygis.

2014 m. iš A.Paleckio E.Jagelavičius perėmė vadovavimą Socialistiniam liaudies frontui.

Iš Elektrėnų kilęs veikėjas praėjusią savaitę dienraščiui patvirtino, kad šeštadienį tikrai planuoja rinkti parašus Klaipėdoje.

"Kam referendumas? Kartelei pamažinti. Dabar, jeigu norime surengti referendumą, turime surinkti 300 tūkst. parašų, o mes norime, kad būtų 100 tūkst. Mums to reikia, kad Lietuvoje būtų daugiau demokratijos ir kad žmonės galėtų išreikšti savo balsą. Kas yra demokratija? Žinote, gal man nereikia čia jokių testų atlikinėti. Aš nenoriu su jumis kalbėtis, nes man neįdomu", – prieš akciją su žurnalistais kalbėjęs E.Jagelavičius nebuvo linkęs per daug atvirauti.

Vis dėlto planuotas parašų rinkimas dėl referendumo buvo netikėtai atšauktas.

"Dėl kilusio ažiotažo mes, "Teisingumo aušra" aktyvistai, šeštadienį, t. y. kovo 5 dieną, neatvyksime į Klaipėdą. Dėl mūsų atvykimo skambino įvairūs žiniasklaidos atstovai ir policija. Susidariusioje situacijoje, kada žmonės labai įsiaudrinę ir nekontroliuoja savo emocijų, saugumo sumetimais dėl savęs ir žmonių, kurie gali ateiti, nusprendėme kelionę atidėti kitam kartui", – tokį skelbimą savo feisbuko paskyroje išplatino Viačeslavas Titovas, socialiniuose tinkluose vis dar prisistatantis Klaipėdos miesto deputatu, nors prieš kelerius metus dėl partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago vardo niekinimo tarybos nario mandato neteko.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Algis

Titovai gal varyk i Maskva Hitleri paguost,kai visas pasaulis nuo tavo garbinamo izgamos nusisuko

O

Špygą jiems taukuota,kėslai ju kuo lengviau nuversti teisėta valdžią.

Tomulis

Nu blyn tie rusofasistu pakalikai ir pas mus Lietuveleja.Vyt visas vatas i ju tevyne!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS