A juostos Klaipėdoje kelia chaosą: vairuotojai jų nepaiso, o baudžiami nesupranta, už ką | KaunoDiena.lt

A JUOSTOS KLAIPĖDOJE KELIA CHAOSĄ: VAIRUOTOJAI JŲ NEPAISO, O BAUDŽIAMI NESUPRANTA, UŽ KĄ

  • 20

Klaipėdos policija trečiadienį nuo pat 7 val. ryto piko metu iš toli stebėjo, kas pažeidžia Kelių eismo taisykles (KET) ir važiuoja vadinamąja A juosta, pranešama LNK reportaže.

„Filmuojame iki sankryžos. Matome, kas prieš sankryžą stovi pasiruošęs važiuoti bei važiuoja A juosta“, – pasakojo Kelių policijos tarnybos vyriausiasis specialistas Artūras Freitikas.

Vyro teigimu, A juosta gali važiuoti tik elektromobiliai, maršrutinis transportas bei automobiliai, jeigu juose yra keturi asmenys arba daugiau.

Per dvi valandas policija sustabdė ir protokolus surašė 24 vairuotojams.

Vieno Klaipėdos vairuotojo pasakojimu, A juosta būdavo Debreceno gatvėje. Ten jis net tris kartus yra gavęs baudas, kadangi anksčiau ten stovėdavo į abi puses pastatyti radarai.

Įkliuvęs taksistas nelabai suprato, už ką baudžiamas. Teigia, kad iš jo tiesiog paėmė dokumentus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kai kurie kaltę iš karto pripažino, teisinosi skubėję. Kiti vairuotojai nesupranta, kodėl Klaipėdos keliuose tiek daug A raidžių.

„Važiuoji, gauni skambutį, keičiasi kryptis, kadangi lieka 300 metrų, nebelieka laiko persirikiuoti. Tai turi arba nusukti į dešinę, apsisukti, arba pervažiuoti A juostą. Jūs dešimt kartų važiuokit ir pasakykit, ar čia teisingai padaryta, ar ne. Jeigu būtų dvi trys juostos, tada būtų viskas tvarkoj, bet dabar nuo pat „Akropolio“ ištisai kamščiai“, – kalbėjo kitas vairuotojas.

Policija sako, kad kelią visuomeniniam transportui numato savivaldybė.

„Kada nebuvo A juostos, viešasis transportas vėluodavo, negalėdavo tinkamai vežti keleivių. Mūsų visų siekiamybė, kad būtų kuo mažiau transporto centrinėse miesto dalyse, taip pat dėl ekologiškumo“, – pasakojo Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Kada nebuvo A juostos, viešasis transportas vėluodavo, negalėdavo tinkamai vežti keleivių.

Policija teigia, kad visuomeniniam transportui kiti vairuotojai trukdo dažnai. Vien tik autobusų srautus stebinčios vaizdo kameros, kurias administruoja Klaipėdos keleivinis transportas, kasmet parodo tūkstančius pažeidimų.

„Policija iš keleivinio transporto gauna į savaitę apie 500 vairuotojų nuotraukų, kurie važinėja įvairiose miesto A juostos dalyse. Jau nemažas skaičius tokių vairuotojų yra patrauktas atsakomybėn. Nuo metų pradžios per 1500 vairuotojų jau yra nubausti, remiantis keleivinio transporto gautomis nuotraukomis“, – tęsė M. Džermeika.

Vaizdo kameros kasmet užfiksuoja net keliolika tūkstančių tokių pažeidimų. Policija primena, kad negalima važiuoti, kaip kam patogiau. Už vadinamosios A juostos pažeidimą pirmą kartą skiriama penkiolikos eurų, o kitus kartus – nuo 30 iki 90 eurų bauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Jonas

Nesamone ta A juosta vaziuoju antra juosta tau reikia uz 300m nusukti i desine pries sviesafora ir kamciai bet pries tavo kelia uz 250m yra kitas nusukimas visi stoja prie raudono tu ir turi laukti kelis sviesaforo ciklus kad pravaziuotum ta keliuka uz 250 ir tik tada rikuotis i pirma juosta pazimeta A raide nes jai isuksi anciau ir pravaziuosi ta pirmutini bus ket pazeidimas ir ten dar kamera ideta tai vietoi to kad vaziuotum ir nuvaziuotum turi laukti kamsti sviesforo kelis kartus kurio tu net nekerti kazkokia nesamone

Klaipedietis

Autobusai laiku mat nenuvaziuoja o kad per juos daba zmones su masinom kurie vaziuoja veluoja tai nesvarbu isvis tos autobusu grgsti i sona ir tegul vaziuoja su visais kada atvaziuos tad jis i ta stotele netinka vaziuokit su masinom

to mix

Na ir kas gi jūsų nuomone problemas dėl traposto ir mokyklų nebuvimo užmiestyje sudarė? Gyventojai? Ar vistiek valdžia prižiūrinti teritorijų planavimą??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS