Klaipėdos centre išaugs parapijos namai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS CENTRE IŠAUGS PARAPIJOS NAMAI

Uostamiesčio Marijos Taikos Karalienės bažnyčios šventoriuje ketinama statyti parapijos namus. Nors iki statybų pradžios dar daug laiko, gyventojai buvo kviečiami aptarti būsimo statinio projektą.

Rumpiškės gatvėje veikianti bažnyčia iki šiol neturi savo parapijos namų. Juos planuojama statyti akmenine tvora aptvertoje teritorijoje.

Bet prieš tai laukia daug darbų. Vienas jų – viešai aptarti statybos projektą ir apsvarstyti projektinius pasiūlymus.

Architekto Sauliaus Plungės projektas numato trijų aukštų pastatą, kuris turėtų išaugti tarp bažnyčios ir klebonijos, esančios pačiame šventoriaus gale.

Projektuojamus parapijos namus sudarys dvi pagrindinės patalpų grupės. Tai – parapijos centras su parapijos sale bei keturi butai, skirti kunigams. Ten pat numatyta įrengti garažą ir vietas automobiliams.

Prie parapijos namų pastatysime mūsų angelo skulptūrą. Tai bus prieglobstis visiems, žmonės čia laukiami.

Statyboms trukdys šventoriuje esantis viešasis tualetas ir šeši medžiai.

Marijos Taikos Karalienės parapijos klebonas Mindaugas Šlaustas pasakojo, kad parapijos namai turėtų būti patogūs neįgaliesiems, į patalpas antrame aukšte jie galės pakilti liftu.

"Aptarimo metu norėsime sužinoti, gal kas nors turi savo pasiūlymų ir pastebėjimų. Jei kas turės gražių idėjų ir apie parapijos namų veiklą, apie tai kalbėsime ateityje. Tai bus namai, skirti bažnyčios socialinei veiklai, viskas bus daroma bendruomenės poreikiams, įvairių grupių užsiėmimams bei bendruomeniniams renginiams. Pastatas bus mūsų teritorijoje, visiškai niekam neužstos. Architektas priderino būsimo pastato stilių prie bažnyčios, turėtume jausti šių dviejų pastatų vienovę. Prie parapijos namų pastatysime mūsų angelo skulptūrą. Tai bus prieglobstis visiems, žmonės čia laukiami", – planais dalijosi M.Šlaustas.

Mindaugas Šlaustas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klebonas vardijo, kad į parapijos namus persikels organizacija "Caritas", senjorų klubas, įvairių priklausomybių turinčių anoniminių narių grupės, čia bus klasės vaikų katechezei.

Jaunimo ir neformaliojo vaikų švietimo grupės darbuosis bažnyčios patalpose.

Kol kas nežinia, kas finansuos statybas. Tikimasi, kad dalį lėšų paaukos tikintieji ir miesto įmonės, galbūt pavyks gauti pinigų ir kreipiantis į įvairius fondus.

Iki kitų metų vasaros pabaigos tikimasi parengti statybos projektą ir gauti leidimus. Statybų pradžia priklausys nuo surinktų lėšų.

Savo parapijos namus planuoja statyti ir Šv. Juozapo Darbininko bažnyčia. Jie turėtų atsirasti buvusios medinės prieš nemažai metų sudegusios bažnytėlės vietoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

tarpininkai uz pinigus

gales birbinti viens kta kukariekai.

R.K.

Tegul aukoja LT parapijos, aš neaukosiu.

As

Nebus ramybes
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS