Klaipėdos darželių darbas vasarą: priims visus, kuriems paslauga yra būtina | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS DARŽELIŲ DARBAS VASARĄ: PRIIMS VISUS, KURIEMS PASLAUGA YRA BŪTINA

  • 0

Patvirtinta, kaip šių metų vasaros mėnesiais dirbs ir kada atostogaus Klaipėdos miesto švietimo įstaigos, vykdančios ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas. Žadama pasirūpinti visais vaikais, kurių tėvai dirba ir negali pasirūpinti vaikais namuose, vis dėlto tikimasi, kad šeimos išnaudos visas galimybes, kad kuo daugiau laiko praleistų su savo atžalomis.

Kaip ir iki pandemijos, šią vasarą visi miesto darželiai pagal dar vasario mėnesį patvirtintą atostogų grafiką (jis skelbiamas ugdymo įstaigų interneto svetainėse) vienam mėnesiui užvers duris. Darželinukų tėvų prašoma pasirūpinti savo vaikų užimtumu, nes galimybės nukreipti vaikus į kitus darželius dėl šalyje tebesitęsiančios pandeminės situacijos yra ribotos. Tikimasi, kad tėveliai išnaudos visas galimybes, kad kuo daugiau laiko vasaros laikotarpiu ir ypač – laikinai užsidarius lankomam darželiui – praleistų su savo vaikais. Nepaisant to, ketinama pasirūpinti visais ugdymo įstaigas lankančiais vaikais, jei tėvai dėl svarbių priežasčių negalės patys jų prižiūrėti namuose: ugdymo įstaigų vadovai Švietimo skyriaus vedėjos įsakymu įpareigoti derinti su kitų ikimokyklinių įstaigų bei mokyklų – darželių vadovais vaikų priėmimą į kitas įstaigas, kai įstaiga nevykdo veiklos. Tėveliai yra informuoti, kad iki gegužės 30 d. ugdymo įstaigos vadovui turi pateikti prašymą raštu, nurodydami, kuriuo vasaros laikotarpiu reikalinga vaiko priežiūra darželyje.

Lyginant su ankstesniais metais, darželių darbo organizavimo tvarka vasaros metu Klaipėdoje šiemet iš esmės liko tokia pat. Noras sumažinti vasarą ugdymo įstaigas lankančių vaikų skaičių yra susijęs ne tik su prevencija dėl koronaviruso infekcijos, bet ir su būtinybe suteikti atostogas darželių darbuotojams. Geriausias metas tai padaryti – laikotarpis iki rugsėjo 1 d., kuomet darželiuose, teikiančiuose jau ne ugdymo, o vaikų priežiūros paslaugą, įprastai sumažėja vaikų. Juolab, kad praėjusiais metais, nors miesto ugdymo įstaigas dėl koronaviruso infekcijos grėsmės lankė mažiau vaikų, darželiai dirbo be pertraukos, todėl jų vadovai prašo galimybės susitvarkyti, suremontuoti patalpas.

Dalis klaipėdiečių tėvelių, nuo praėjusio rudens dirbantys nuotoliniu būdu, baiminasi, kad, pasibaigus karantinui ir užsidarius ugdymo įstaigoms sugrįžę dirbti kontaktiniu būdu, jie neturės kam palikti prižiūrėti mažamečių vaikų. Būdas tai išspręsti – kasmetines atostogas planuoti taikantis prie ugdymo įstaigos atostogų grafiko. Tačiau ne visiems mažus vaikus auginantiems tėvams tai yra įmanoma. Ir į tokius atvejus, anot Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, tikrai bus atsižvelgta.

Ankstesniais metais tą mėnesį, kuomet vaiko lankoma ugdymo įstaiga užsidarydavo (remontui, atostogoms ir kt.), būdavo sudaromos galimybės vaikui laikinai lankyti kitą miesto darželį. Tokia galimybė bus ir šiemet – bus kuriami vadinamieji „socialiniai burbulai“ su pakaitiniais darželiais. Tačiau savivaldybės Švietimo skyriaus specialistai apeliuoja į tėvelių sąmoningumą bei geranoriškumą ir prašo šia galimybe naudotis tuomet, kai tikrai nėra kitų galimybių vaikų prižiūrėti namie.

Sveikatos apsaugos ministras – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas savo sprendimu pakoregavo sąlygas ikimokykliniam ir priešmokykliniam ugdymui organizuoti ir nuo gegužės 21 dienos leidžiama performuoti grupes. Numatyta, kad jeigu darbuotojų pakanka ir nėra būtino poreikio performuoti grupes, vaikai turėtų lankyti tą pačią grupę. Grupės veikla turi būti vykdoma taip, kad būtų išvengta skirtingas grupes lankančių vaikų kontakto patalpose. Naujos grupės turi būti sudaromos ne trumpesniam kaip 2 savaičių laikotarpiui. Siekiant išvengti COVID–19 plitimo, grupių, sumažėjus vaikų skaičiui naujai suformuotose grupėse, sujungti nebus galima.

Vadovaujantis savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos įsakymu, ugdymo įstaigos turi informuoti tėvus, kuriems yra reikalinga vaiko priežiūra įstaigoje vasaros mėnesiais, apie darželių darbą vasarą, nurodant grupių darbo trukmę, mokėjimo už paslaugas tvarką ir kitus būtinus įstaigos ir tėvų įsipareigojimus, atsižvelgiant į COVID–19 ligos situaciją šalyje ir Klaipėdos mieste.

Priimant vaikus iš kitų (atostogaujančių) įstaigų, su tėvais turės būti sudarytos laikinosios sutartys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS