Klaipėdos daugiabučių kiemų sutvarkymui – dar 3,6 mln. eurų | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS DAUGIABUČIŲ KIEMŲ SUTVARKYMUI – DAR 3,6 MLN. EURŲ

Per artimiausius pustrečių metų Klaipėdos daugiabučių kiemų sutvarkymui miestas numatė skirti dar 3,6 mln. eurų. Klaipėdiečių kiemai tvarkomi jau penkerius metus, siekiant sumažinti automobilių stovėjimo vietų trūkumą miegamuosiuose rajonuose.

Kai dar 2015 m. savivaldybė paskelbė priimanti prašymus dėl daugiabučių namų kiemų sutvarkymo, siekiant padidinti automobilių stovėjimo aikšteles, iki 2016 m. balandžio sulaukta per keturis tūkstančius gyventojų paraiškų.

Prašymai registruojami ir toliau, nuolat įtraukiami į tolesnį kiemų sutvarkymo programos etapą.

Nuo 2016 m., remiantis daugiabučių namų kiemų infrastruktūros gerinimo priemonių planu, automobilių aikštelių daugiabučių kiemuose įrengta už 2,4 mln. eurų, apšvietimo tinklų – už 1,7 mln. eurų.

Tam kiekvienais metais iš miesto biudžeto yra skiriama 1,2 mln. eurų.

Remiantis gegužės 31 d. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu, per artimiausius pustrečių metų kiemų infrastruktūros gerinimo darbams atlikti bus skirta dar per 3,6 mln. eurų.

Savivaldybės daugiabučių kiemų infrastruktūros gerinimo plane yra numatytas ne tik mašinų stovėjimo aikštelių įrengimas ar praplėtimas bei apšvietimo įrengimas, bet ir želdinių sutvarkymas.

Savivaldybės atstovai tikina, kad rengiant šio etapo kiemų sutvarkymo planą buvo išlaikyta proporcija tarp atskirų namų administratorių teritorijų ir vertinama tvarkytinų kiemų būklė.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

ezys

>>>Ilina. Tai kad pradejo pries kelis metus jaus :) Baltijos pr. ilgas, islyskite kada nors is savo kiemo ;)

Daina

Visas pasaulis stengiasi atsisakyti automobilių, o Klaipėda - kad tik daugiau. Kodėl gi tie riebiasub...iaj negali naudotis viešuoju transportu?

Nu Debrecene tai tikrai pasijautė naujos aikštelės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS