Klaipėdos gatvės primena kliūčių ruožą: po remonto žiro akmens skalda | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS GATVĖS PRIMENA KLIŪČIŲ RUOŽĄ: PO REMONTO ŽIRO AKMENS SKALDA

Šią vasarą eismas kai kuriose Klaipėdos gatvėse dėl daugybės remontų labiau primena kliūčių ruožą. Mieste ne tik tvarkomos gatvės, kai kuriose vietose eismą trikdo paviršinių nuotekų atnaujinimo darbai.

Naujojo Sodo gatvėje automobiliams įsibėgėti nėra kur, neilga gatvė turi kelias ją kertančias pėsčiųjų perėjas. Tačiau ji jungia magistralines uostamiesčio gatves, todėl yra labai svarbi vairuojantiesiems.

Kai liepos viduryje darbininkai išrausė dalį šios gatvės, aplinkui nuolat rikiavosi automobilių eilės.

Nuotekų atnaujinimas – reikalingas darbas, sukandę dantis vairuotojai gaišo eilėse, tikėdamiesi, kad darbininkai bent šioje vietoje ilgai neužtruks.

Ir tikrai, griovys, į kurį atgulė nauji vamzdžiai, greitai buvo užkastas. Tačiau vairuotojai vis tiek šią savaitę keiksnojo darbininkus.

"Tai yra tikri spąstai, visiškai netikėtai čia gali patirti nuostolių, pats nepažeisdamas jokių taisyklių, – piktinosi klaipėdietis Nerijus, kasdien vykstantis Naujojo Sodo gatve. – Vieną dieną, kaip paprastai, važiavau šia gatve, kai iš po prieš mane riedėjusios mašinos ratų iššoko stambokas skaldos gabalas ir įskėlė mano automobilio priekinio lango stiklą. Išgirdau garsą, o žymę stikle pastebėjau vėliau. Kitą dieną apžiūrėjau šią vietą atidžiau ir pamačiau, kad po visą gatvę mėtosi akmens skaldos gabalai. Duobę gatvėje užkasė, bet asfaltuoti neskuba."

Bendrovės "Klaipėdos vanduo" pasamdytos įmonės "Gensera" atstovai ketvirtadienį tikino, kad asfaltuoti gatvės dar negali, nes tebevyksta įvadų perjungimo prie rekonstruoto tinklo darbai.

Tačiau jau vakar priešpiet čia buvo atvežta technika ir duobė, nors ir šlapia, buvo išasfaltuota.

Sutartyje su rangovu numatyto termino paskutinė diena – rugpjūčio 5-oji.

Pernai beveik toje pačioje vietoje taip pat būta bėdų, tada irgi buvo iškasta dalis gatvės, o vėliau teko ilgokai laukti, kol remontuotoji gatvės dalis buvo išasfaltuota.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Žibutė Lidžiuvienė vylėsi, kad sutartyje numatytą dieną darbai bus baigti, ir vairuotojai galės važinėti be trikdžių.

Ji patikino, kad didelės bendrovės retai nespėja baigti darbų laiku.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

aga

Šimkaus gatvė tas pats. Užpylė skalda. Kiemuose išvis neskuba duobių lopyti. Skalda laksto per visus galus, net pėstiesiems pavojinga

Anonimas

pinigu plovimas...

Tika

realiai visi komentuojantys nežino situacijos kaip yra realiai. O realiai yra taip, kad savivaldybės pastoviai teikia paraiškas apie numatomus projektus kelių direkcijai. Ir kelių direkcija sprendžia ar skirti pinigus ar neskirti. Jeigu skiria pinigus tai turi iškarto skelbti konkursą ir vykdyti darbus. Jeigu atsisakysi tai sekančiais metais ir nebegausi. Tai ir mieste jeigu būtų savivaldybė atsisakiusi tai pinigų projektams nebeaišku kada būtų gavusi. Todėl gavusi ir pradėjo tiek daug projektų vienu metu. Todėl labai lengvai komentuoti nežinant kokia sistema Lietuvoje vyrauja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS