Klaipėdos jaunieji lengvaatlečiai – tarp geriausiųjų Lietuvoje | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS JAUNIEJI LENGVAATLEČIAI – TARP GERIAUSIŲJŲ LIETUVOJE

Iš Šiauliuose dvi dienas trukusių Lietuvos jaunių, gimusių 1997–1998 metais, lengvosios atletikos pirmenybių klaipėdiečiai grįžo laimingi.

Miestų įskaitoje užnugary liko ne tik šeimininkai, panevėžiečiai, tačiau ir Vilniaus bendraamžiai. O pirmąją vietą užėmusiems kauniečiams uostamiesčio sporto karalienės gerbėjai nusileido vos 6 taškais.

Daugiausia taškų klaipėdiečiams pelnė bėgikai Benediktas Mickus ir Danielius Matias. B.Mickus 300 m distancijoje iškovojo sunkią pergalę, artimiausią varžovą aplenkęs akimirka, o 600 m varžybose Mindaugo Krakio auklėtinio pranašumas nekėlė abejonių.

Savotiškai lengviau aukso medalius iškovojo ilgesnėse distancijose rungtyniavęs kitas M.Krakio ugdomas bėgikas D.Matias. Jis 1000 ir 3000 m nuotolius baigė nejausdamas alsuojančių persekiotojų.

Dviem medaliais – aukso ir sidabro – Klaipėdos taupyklę papildė Dovydas Gricius. Alginos Vilčinskienės ir Ramunės Adomaitienės ugdytinis šventė pergalę šuolio į aukštį sektoriuje, o bėgdamas 60 m per barjerus vos 0,11 sek. atsiliko nuo čempiono Mato Adamonio iš Kauno.

Sėkmingiausias uostamiesčio sportininkams buvo šuolio į tolį sektorius. Abu šios rungties aukso medaliai parvežti į pajūrį. Tarp merginų triumfavo Enrika Ragainytė, tarp vaikinų – Titas Barkus. Pastarasis lengvaatletis dar iškovojo ir sidabro žetoną trišuoliu nušokęs 13 m 96 cm.

Čempionų vardais dar galės didžiuotis Violeta Kuldaitė, aplenkusi visas varžoves bėgdama 1500 m per kliūtis, Akvilė Gedminaitė, nustūmusi toliausiai rutulį, bei Klaipėdos vaikinai Mantas Jurgelis, Rokas Aukštakis, Erikas Krūminas ir Aurimas Savickis, laimėję estafetės 4 po 200 m varžybas.

Šį savaitgalį Klaipėdoje vyks Lietuvos lengvosios atletikos žiemos čempionatas ir jaunimo iki 20 metų pirmenybės.

Į uostamiesčio maniežą atėję šios sporto šakos gerbėjai išvys ir ne vieną dviratininkų mieste sėkmingai rungtyniavusį mūsų miesto talentą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Valerijonas,

šaunuoliai lengvaatlečiai,matosi,kad naujoji direktorė už sportinį meistriškumą visą krūtine,sveikinu!

klp.

Benai,sveikinu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS