Klaipėdos lauko kavinėms – nemokamas dezinfekcinis skystis | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS LAUKO KAVINĖMS – NEMOKAMAS DEZINFEKCINIS SKYSTIS

  • 6

Simbolinė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos parama verslui – karantino metu atsidarančios lauko kavinės nemokamai bus aprūpintos dezinfekciniu skysčiu, skirtu saugiai aplinkai užtikrinti.

Iki šios dienos Klaipėdos miesto savivaldybės Licencijų ir leidimų skyrius išdavė 42 leidimus atidaryti lauko kavines. Dar 10 prašymų dėl leidimų įrengti lauko kavines nagrinėjami Saugaus eismo komisijoje, kadangi jas pageidaujama įrengti važiuojamoje kelio dalyje (Teatro a., Žvejų g., Manto g. 43 ir pan.).

Klaipėdos savivaldybė deda pastangas, kad lauko kavinėse prisėdę miestiečiai jaustųsi saugiai, todėl verslininkai raginami užtikrinti prevencines priemones nuo koronaviruso plitimo – dezinfekuoti ne tik dažnai liečiamus paviršius, bet ir lauko kavinės teritoriją (pėsčiųjų takus, šaligatvius ir pan.). Siekdama palengvinti pamažu į įprastą gyvenimą įsisukančių verslininkų naštą Klaipėdos miesto savivaldybė nemokamai aprūpins lauko kavines skiedžiamu dezinfekciniu skysčiu.

„Verslui, kuris dėl šalyje paskelbto karantino turėjo sustabdyti veiklą daugiau negu mėnesiui, yra svarbus kiekvienas sutaupytas euras. Suprasdami sudėtingoje situacijoje atsidūrusį smulkųjį verslą, norime padėti ir prisidėti, kad kavinės darbuotojai ir klientai jaustųsi saugūs“, – sakė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Lauko kavinių, turinčių leidimą prekiauti lauke, savininkai, kurie norėtų gauti dezinfekcinio skysčio, turėtų kreiptis į savivaldybės Licencijų ir leidimų skyrių el.paštu rimantas.armonas@klaipeda.lt bei nurodyti pageidaujamą gauti dezinfekuojančio skysčio kiekį (vienai lauko kavinei bus galimybė gauti iki 100 litrų dezinfekcinio skysčio), kontaktinius duomenis ir kavinės adresą. Kiekvieną pirmadienį savivaldybės įgaliotas atstovas lauko kavinei pristatys tam tikrą kiekį saugaus dezinfekcinio skysčio, o lauko kavinių darbuotojai turės pasirūpinti saugia klaipėdiečių aplinka lauko kavinės teritorijoje.

Svarbu: kavinės pačios turės pasirūpinti talpomis aplinkos dezinfekcijos skysčiui supilti.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Itarus

O savivaldybes administracija turi savo pinigu? Is kur?

Saulius

Kavinėms dezinfekcinis skystis-nemokamai o švietimo įstaigoms?

Tele

Manau ,kad greit nusirasantis produktas ......o ten kiek ir kam isdalins ???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS