Klaipėdos miestą nupuoš per mėnesį | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS MIESTĄ NUPUOŠ PER MĖNESĮ

Jau po kelių dienų, kai tik baigsis stačiatikių Kalėdos, bus nukabintos šventinės miesto dekoracijos, nupuošta ir išgabenta pagrindinė miesto eglė, o šimtas žaliaskarių iš Atgimimo aikštės iškeliaus į uostamiesčio mokyklas.

Didžiosios žiemos šventės baigiasi. Kitos savaitės pradžioje, kai tik Kalėdas atšvęs stačiatikiai, bus nupuošta ir išgabenta pagrindinė miesto eglė, kurią šiemet miestui dovanojo klaipėdiečių Raimondos ir Dariaus Kivilių šeima.

Gyvas medelis Teatro aikštę puošė jau trečius metus iš eilės. Iš pirmosios eglės po švenčių buvo pagamintos sūpuoklės. Iš pernykštės, 2017-ųjų eglės, meistrams, deja, nieko pagaminti nepavyko. Tad šiųmetė eglė, atlikusi savo misiją, tiesiog bus išvežta ten, kur ir visos miestiečių žaliaskarės.

Na, o gyvosios 100 eglučių, puošusios Atgimimo aikštę, iškeliaus į tas mokyklas ir darželius, kurie jas ir puošė.

Tiesa, keletas šių žaliaskarių po Naujųjų metų šventimo nukentėjo nuo piktavalių, tačiau Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė tikino, jog įpareigos bendrovę "Klaipėdos želdiniai" viską sutvarkyti.

"Tas eglutes iš Atgimimo aikštės mes nuvešime į švietimo įstaigas ir, jeigu leis orai, pasodinsime jų nurodytoje teritorijoje. Kadangi tai yra spygliuočiai, tai, manau, jas pasodinti didelių problemų nebus. O miestą nupuošti turėtų maždaug per mėnesį, iki vasario pradžios. Užkabinti reikėjo mėnesio, tiek pat laiko truks ir papuošimus nukabinti. Sausio 8-ąją, po stačiatikių Kalėdų, išjungsime puošmenų apšvietimą ir pradėsime jas nurinkti", – teigė I.Šakalienė.

Per šias šventes miestas buvo papuoštas iki pat Statybininkų prospekto, o pernai – tik iki Kauno gatvės.

Šiemet buvo padabinta 830 gatvių apšvietimo atramų. Medžiams puošti panaudota 9,8 tūkst. girliandų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jooo

Atgimimo aikste galetu ir anksciau nupuosti.....Jokio grazaus vaizdo su tom klaikiom eglutem

SUSIJUSIOS NAUJIENOS