Klaipėdos miesto savivaldybė paskirstė pinigus neįgaliųjų projektams | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS MIESTO SAVIVALDYBĖ PASKIRSTĖ PINIGUS NEĮGALIŲJŲ PROJEKTAMS

Šiemet uostamiesčio neįgalieji bus kviečiami sportuoti. Jau paskirstytas finansavimas šių metų neįgaliųjų socialinės integracijos per kūno kultūrą ir sportą projektams.

Baigiantis praėjusiems metams paaiškėjo, kokie šiemet uostamiestyje bus vykdomi neįgaliesiems skirti su kūno kultūra ir sportu susiję projektai.

Skelbiama, kad miesto savivaldybė jau nusprendė, kuriems iš įvairių įstaigų siūlytų projektų skirs finansavimą.

Projektus miestui finansuoti siūliusios įstaigos veiklų numatė klausos, regos ar kitas fizines negalias turintiems žmonėms.

Finansavimą nuspręsta skirti penkiems įvairių įstaigų pasiūlytiems projektams. Dar dviem iš pateiktųjų finansavimo nuspręsta neskirti, mat  projektai neatitiko nustatytų reikalavimų.

Iš viso patvirtintiems projektams išdalyta daugiau nei 50 tūkst. eurų. Kai kurie pasiūlymai sulauks beveik visos sumos, kurios tikėjosi, o kai kurie – mažiau nei pusės.

Didžiausia sumą – daugiau nei 13 tūkst. eurų – nuspręsta skirti viešosios įstaigos Asmenybės ugdymo kultūros centro pasiūlytam projektui "Neįgaliųjų sportiniai užsiėmimai – bočia, smiginis ir bėgimas".

Po daugiau nei 10 tūkst. eurų skirta Klaipėdos kurčiųjų sporto klubo "Šermukšnis", Klaipėdos miesto aklųjų ir silpnaregių sporto klubo "Pamarys", Klaipėdos m. žmonių su fizine negalia sporto klubo "Žuvėdra" numatytiems projektams.

Beveik 8 tūkst. eurų – sporto klubo "Šansas" pasiūlymui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

paaiškinsiu

kad suprastumėt,kokie tai "dideli" pinigai.Vidutiniškai gaunasi vienai organizacijai 10 tūkst. Už juos reikia mokėti atlyginimus vadovui,buhalteriui ir sporto specialistams,taip pat ir mokesčius. Buhalteris turi turėti buhalterinį išsilavinimą,o sporto specialistai-turėti aukštąjį sporto srities išsilavinimą.tai paskaičiuokit,apie kokį "atlyginimą" kalbame. Ir iš to,kas lieka (ne mažiau, kaip 20 %), organizacija turi organizuoti sporto veiklas,mokėti už patalpas, pirkti sporto inventorių,važiuoti į varžybas ir t.t. Paskaičiavot?Vau,kokie pinigai.

Štai

2019 m. Mažeikių Zita atvyko prie Klapėdos lovio - tiesa, labai neprisiartino, tik truputį, bet visą savo šeimą atsivežė kartu, plius dar ir sulčiaspaudę - irgi atsivežė, kaip būsimą kraitį nieko nedominančiai dukrai... tai ji pirmiausia susiregistravo tuos 55 neįgaliuosius - štai jiems ir teikiamos visos - pakartoju: visos savivaldybės paslaugos, tai yra, sportuoja lygiai du neįgalieji iš to sąrašo ir abu minėtos "zitos" giminaičiai, o duktė "sportuoja" su kareiviukais - dirba beveik "už dyka", kaip ir mama "zita", teta "gita" iš Šilutės ir pusseserė "pita", kuri moka groti mobiliuoju telefonu bei tėtušis "alaus pilvas", kuris biški moka daryt remontus, ne europinius kol kas, bet kreivai šleivai grindjuostes pritaiso - perdaryt tenka po mėnesio - visi labai mėgsta palėpes, turi minkštą kampą ir jį vežiojas maršrutu: Mažeikiai - Klaipėda - Vilnius... visi sportiški, be makijažo - kartais. Duokit jiem greičiau Klaipėdos pinigus! Mažeikiuos jie jau baigė renginius organizuot.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS