Klaipėdos policininkų Vilniaus ginti dar nekviečia | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS POLICININKŲ VILNIAUS GINTI DAR NEKVIEČIA

Prie Seimo antradienį protestuoti susiruošę asmenys uostamiesčio pareigūnų pagalbos neprašė, todėl Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato policininkai šiam renginiui teigia nesiruošiantys.

„Kol kas stebime virtualią aplinką, bet konkrečių skaičių, kiek žmonių gali važiuoti į Vilnių, dar neturime. Neturime informacijos apie oficialius organizatorius ir jų buriamų žmonių skaičių, todėl manome, kad kiekvieno asmeninis reikalas, kas ir kada važiuos. Stebime tą situaciją ir deriname su Vilniumi, nes ten planuojama, kiek reikės pajėgų. Mes turime tik tiek informacijos, kiek matome virtualiuose pokalbiuose. Kol kas jokio nurodymo siųsti savo pajėgas į pagalbą policijai sostinėje negavome. Jei bus poreikis, kiek reikės, tiek pasiųsime. Matyt, Vilnius yra pratęs prie gatvių kamšačių. Tikiu, kad kolegos planuoja savo pajėgas lygiai, kaip ir tie žmonės, kurie norės dalyvauti tame renginyje“, – vakar kalbėjo Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas.

Kartais virtualioje erdvėje reiškiasi tie, kurie tik prie kompiuterio yra aršūs ir drąsūs.

Į antradienį organizuojamą protesto akciją jo aktyvistai ragina važiuoti, bet tokios tvarkos, kaip per Šeimų maršą, šįkart nėra. Todėl atrodo, kad kiekvienos grupės nariai ar pavieniai asmenys ruošiasi kelionei patys. Organizuoto vykimo į sostinę nenumatoma.

Policijos departamentas pirmadienį ryte nebuvo paprašęs klaipėdiečių siųsti papildomų pajėgų į Vilnių.

Tikėtina, kad sostinės pareigūnai viliasi patys palaikyti tvarką rugpjūčio 10-ąją vyksiančio protesto metu.

„Kartais virtualioje erdvėje reiškiasi tie, kurie tik prie kompiuterio yra aršūs ir drąsūs. Aš manau, kad viskas bus gerai“, – vylėsi A.Motuzas.

Policijoje, kaip ir kitose darbovietėse, yra nedidelė dalis nusistačiusių prieš skiepus žmonių. Pasak A.Motuzo, tokių asmenų – vienas kitas. Jų gerokai sumažėjo, kai tapo privaloma testuotis tiems, kas turi tiesioginį kontaktą su žmonėmis.

Todėl nusiteikusieji nesiskiepyti testuojasi.

„Kai didžioji mūsų dalis skiepijomės ar buvome persirgę, buvo dalis visiškai priešiškai nusiteikusių. Vėliau jų liko mažiau. Jei darbdavys neranda tokiam darbuotojui galimybės dirbti nuotoliniu būdu, gali jį nušalinti ar skirti kitas pareigas, kur nereikia bendrauti su žmonėmis. O policijoje nėra tokių pareigų, kur dirbant nėra kontakto su žmonėmis. Vieną žemiausios grandies pareigūną, dirbantį ne Klaipėdoje, praėjusią savaitę teko nušalinti. Mano žiniomis, jis jau ruošiasi testuotis“, – kalbėjo apskrities policijos komisariato viršininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Kas liečia Lietuvos vėliava mes Tauta turime teisę ją nešti,o parsidavėliai sėdintys ten seime aiškiai neturi.Nors jie prisiekė Šventai tarnauti tautai,tai jie sutepė mūsų vėliava ir įžadus,todėl jiems teks atsakyti už mūsų Tautos niekinimą,naikinimą.Jau ganėtinai mus išsekino.Visko netekome gerų fabrikų,sveikatos įstaigų,o ką jau kalbėti apie žemės ūkius.Turėjome viską,tačiau viską išnaikino,išvogė,privatizavo.Tai kas čia yra kaltas? Tai turi atsakyti ir jau tylėti gana.

Anonimas

Tai ,kad ten dirba beveik vien mergos,negi jas sius

pensininkė

jei valdžia nesilaiko konstitucijos, priimtos seimo nario priesaikos reikia reikšti apkaltą visai vyriausybei, kas gali priversti mane skiepytis ,jei aš negaliu, o kad ir nenoriu, mat politikai žino gėriau apie sveikatą negu gydytojai , kodėl marina žmones nuo kitų ligų nesuteikdami medicinines paslaugas ,kodėl dar ir dabar yra nuotolinės konsultacijos specialistų, kas atsakys už tokias uždelstas ligas kad negali patekti jau antri metai pas gydytojų o jei ir patenki tai po mėnesio ar daugiau betvarkė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS