Klaipėdos rajone ruošiamasi rinkimams | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS RAJONE RUOŠIAMASI RINKIMAMS

Į Seimo nario vietą, kuri atsilaisvino Broniui Markauskui tapus Klaipėdos rajono meru, pretenduoja dešimt kandidatų, tarp jų – žinomi rajono politikai, o trys pretendentai – ne vietiniai, savo gyvenamąją vietą deklaravę Vilniuje. Rinkimai Gargždų vienmandatėje apygardoje vyks po savaitės, kitą sekmadienį.

Į Seimo narius kandidatuoja ilgametis Klaipėdos rajono meras gargždiškis 62 metų Vaclovas Dačkauskas, kuris rajonui vadovavo nuo 2003 iki 2019 m. ir yra šios kadencijos tarybos narys.

Parlamentaro mandato siekia ne vienas dabartinis Klaipėdos rajono tarybos narys.

Tarp jų – 52 metų "valstietis" Raimundas Daubaris, 55-erių socialdemokratė Ligita Liutikienė.

Į Seimo narius pretenduoja ir konservatorė 43 metų Rasa Petrauskienė, šiuo metu einanti Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas.

R.Petrauskienei nenusileidžia ir jos kolega, kitas administracijos direktoriaus pavaduotojas, 28 metų liberalas Justas Ruškys, kuris šiemet irgi buvo išrinktas į Klaipėdos rajono tarybą, bet atsisakė mandato dėl direktoriaus pavaduotojo posto.

J.Ruškys taip pat kandidatuoja į Seimo narius Gargždų vienmandatėje rinkimų apygardoje.

Pats išsikėlęs 36 metų bendrovės direktorius, dvi kadencijas buvęs rajono tarybos nariu, Martynas Pocius taip pat siekia Seimo nario mandato.

Savo jėgas rinkimuose į Seimą kitą sekmadienį išbandys ir "darbietis", 34-erių Valdas Rimkus, vairavimo mokyklos direktorius.

Visi šie pretendentai yra Gargždų miesto arba Klaipėdos rajono gyventojai.

Tarp pretendentų vienmandatėje Gargždų rinkimų apygardoje yra ir trys vilniečiai – pats išsikėlęs 57 metų Kazimieras Juraitis, vienintelis iš visų pretendentų šioje apygardoje teistas asmuo už oficialaus dokumento suklastojimą ir panaudojimą (1997 m.), Lietuvos centro partijos atstovas žurnalistas 40 metų Kristupas Augustas Krivickas ir pats išsikėlęs 58 metų Gintautas Kniukšta, viešosios įstaigos "Politika šiandien" administratorius.

Anot Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkės Lauros Matjošaitytės, pagal įstatymus kandidatas neprivalo būti deklaravęs gyvenamosios vietos toje apygardoje, kurioje kandidatuoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Tadas

Krivickas tegu eina su Veckiene pedifilų istorijų kurti. Tu būt mno, kad mes jau pamiršome, tokių idiotų ir taip pilnas seimas.

Savas

Už tą kur prie stoties gaži

na

ponas Krivickas ,jau pats kažkada prisipažino ,kad jį įstatymai nedomina.Tuomet ne be reikalo kyla klausimai; PIRMA: KAS JĮ DOMINA ( SEIMŪNO DARBAS DIRBTI SU ĮSTATYMAIS) ? ANTRA : KOKIU TIKSLU TUOMET EINA Į SEIMĄ? Šie klausimai jam buvo duoti asmeniškai, tačiau kaip bebūtu keista-atsakymo negavome jokio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS