Klaipėdos savivaldybė nori keisti Neįgaliųjų paplūdimio pavadinimą, laukia siūlymų | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖ NORI KEISTI NEĮGALIŲJŲ PAPLŪDIMIO PAVADINIMĄ, LAUKIA SIŪLYMŲ

  • 6

Klaipėdos savivaldybė kviečia siūlyti naują pavadinimą Neįgaliųjų paplūdimiui.

„Žmonės su negalia – lygiateisiai visuomenės nariai. Neįgaliųjų paplūdimio pavadinimas – palikimas iš praeities, nebederantis su šiandien keliamais tikslais“, – pranešė savivaldybė.

Anot jos, šiuolaikiniame pasaulyje siekiama mažinti socialinę atskirtį, sudaryti sąlygas žmonėms su negalia patogiai naudotis viešąja infrastruktūra, užtikrinti integraciją į bendruomenę. Žmonėms su negalia pritaikoma visų paplūdimių infrastruktūra, tad pajūryje nebėra vienos išskirtos zonos, kur renkasi tik negalią turintys žmonės. Dėl šių priežasčių siūloma pakeisti Neįgaliųjų paplūdimio pavadinimą.

Feisbuke miestiečiai jau pasiūlė įvairių pavadinimų variantų – Saulėlydžio, Gintarinis, Vakarų, Ramusis, Džiazo, Stipriųjų paplūdimys. Tarp variantų – pavadinti paplūdimį ilgamečio Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko vardu, taip pat skirti pavadinimą „Visada stipriems“, „Draugiškas visiems“ ir kita.

Klaipėdos savivaldybė laukia pasiūlymų iki liepos 21 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Cirkinasi ir nauji politikai

Tualetai invalidams -jų nėra, slipas nuvažiuoti invalidui iki vandens- jo nėra, užtat pavadinimą, kuris klaidina sveikus žmones- šitą dalyką įgyvendinti būtina!

Mano pasiūlymas:

Palikt ramybėj pavadinimus o imti tvarkyt infrastruktūrą kad ji tikrai atitiktų Neįgaliųjų pliažo statusą (įrengti patogesnius, modernesnius takus, sutvarkyt visus senuosius, įrengt atitinkamus vandens stovus smėliui nusiplauti ir pan.) Štai ko šioje vietoje reikia. Tokiems žmonėms didelis dalykas pabūt prie jūros ar (dar geriau) pasimaudyt . Kur kas didesnis už neįgalumo neturinčių poilsiautojų norus - invalidėliai ir taip gyvenimo nuskriausti o jų malonumai labai riboti dėl negalios

lol

Čia spėju parūpo tiems kurie ypač legaliai sau namus statosi toje teritorijoje. Juk nefasonas turėti namą prie "neįgaliųjų pliažo".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS