Klaipėdos savivaldybės kontrolierė gauna ir keistų skundų | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖS KONTROLIERĖ GAUNA IR KEISTŲ SKUNDŲ

Klaipėdos savivaldybės administracijos bei miestui priklausančių įmonių veiklą kuruojanti savivaldybės kontrolierė Daiva Čeporiūtė teigė, jog be auditų, kuriuos tarnyba privalėjo atlikti, teko nagrinėti tiek politikų, tiek ir miesto gyventojų skundus, iš kurių šįkart pasitvirtino tik vienas.

Klaipėdos savivaldybės kontrolieriaus tarnyba pernai atliko penkis auditus, vieną veiklos auditą, vieną finansinį teisėtumo auditą, tris atitikties teisėtumo auditus.

Tarnyba pateikė 37 rekomendacijas, išvadą dėl J.Zauerveino, Kalvos, Karklų ir Parko gatvių ištisinio asfaltbetonio dangos įrengimo, taip pat – išvadą dėl skolinimosi galimybių, dar išnagrinėjo aštuonis skundus bei prašymus.

Skundų sulaukta tiek iš miesto politikų, tiek ir iš paprastų gyventojų.

Tačiau, anot D.Čeporiūtės, tik vienas jų pasitvirtino.

Buvo gauti trys dviejų Klaipėdos miesto tarybos narių skundai dėl J.Zauerveino gatvės asfaltavimo reikalų, dėl kurių Kontrolieriaus tarnyba atliko tyrimą ir šie skundai pasitvirtino.

Dar vieną skundą tarnybai persiuntė Valstybės kontrolė, jis buvo susijęs su viena miesto įmone.

Žmonės skundėsi ir kad savivaldybė esą nori neteisėtai nugriauti apleistus pastatus, tarp jų – seną sandėliuką.

Šio skundo prašymu D.Čeporiūtės vadovaujama tarnyba dar šiais metais yra nusiteikusi atlikti auditą, todėl daugiau informacijos kol kas teikti nenorėjo.

"Neretai mums siunčiami skundai dėl daugiabučių namų problemų, kad administratoriai netinkamai prižiūri ir panašiai. Į mūsų tarnybą kreipėsi viena seniūnaitė dėl daugiabučio kaupiamųjų lėšų tvarkymo. Bet šis klausimas yra ne mūsų kompetencija, mes jį perdavėme savivaldybės administracijai", – teigė D.Čeporiūtė.

Dar savivaldybės Kontrolieriaus tarnyba sulaukė vieno politikos naujoko prašymo, kad tarnyba surastų ir jam atspausdintų visus tarnybai rašytus jo skundus ir atsakymus į juos.

"Jis paprašė, kad mes surastume kopijas skundų, su kuriais jis į mūsų tarnybą kreipėsi nuo 2015 metų. Turėjome rinkti, išsiuntėme visą krūvą", – patvirtino D.Čeporiūtė.

Dar tarnyba gavo skundą dviejų savivaldybės nuomininkų dėl patalpų nuomos, tačiau kontrolierė nelabai kuo galėjo padėti, nes ginčas jau atsidūręs teisme.

"Žmonės skundėsi ir kad savivaldybė esą nori neteisėtai nugriauti apleistus pastatus, tarp jų – seną sandėliuką. Bet išsiaiškinome, kad savivaldybės veiksmai yra teisėti, o žmonės šiuo atveju buvo neteisūs", – pabrėžė D.Čeporiūtė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS