Klaipėdos senojo turgaus lankytojams bus dalinami nemokamo parkavimo laikmačiai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS SENOJO TURGAUS LANKYTOJAMS BUS DALINAMI NEMOKAMO PARKAVIMO LAIKMAČIAI

  • 7

Klaipėdos senojo turgaus administracija ir Klaipėdos miesto savivaldybė išpildė ilgai lauktą pirkėjų ir prekybininkų norą: nuo šiol į senamiestyje esančią turgavietę atvykę lankytojai kasdien nuo 8 iki 15 val. vieną valandą galės automobilius laikyti nemokamai. Bet šią galimybę turės tik tie, kas specialiu kartoniniu laikrodžiu pasižymės atvykimo laiką. Tokius laikmačius šį penktadienį nuo 11 iki 12 val. nemokamai dalins Senojo turgaus administracija. Vėliau popierinius laikrodukus klaipėdiečiai ar miesto svečiai galės įsigyti už simbolinį kelių eurų mokestį.

„Tokia sistema, kai laikmačiais fiksuojamas automobilio palikimo laikas, plačiai naudojama Europoje. Neabejojame, kad nemokamas parkavimas padės pritraukti daugiau lankytojų į mūsų turgavietę ir į Klaipėdos senamiestį“, – įsitikinęs Viačeslav Karmanov, UAB „Naujasis turgus“ direktorius.

Žinia, Klaipėdos senamiestyje parkavimas yra mokamas ir Senojo turgaus teritorija patenka į brangiausią – raudonąją zoną. Kad tai nėra palanku turgavietės lankytojams, buvo žinoma senokai, o pernai turgavietės administracijos vykdytos Senojo turgaus pirkėjų ir pardavėjų apklausos tik patvirtino šį faktą. Virš 83 proc. Senojo turgaus pardavėjų į klausimą „Kas padėtų pritraukti daugiau pirkėjų?“ nurodė, kad tai būtų nemokamas automobilių parkavimas. O 26 proc. apklaustų Senojo turgaus lankytojų teigia, kad čia dažniau užsukti juos paskatintų nemokama ir patogesnė parkavimo aikštelė.

„Pildome savo klientų lūkesčius – nuo šiol mūsų turgavietės lankytojams pakaks po priekiniu automobilio langu palikti laikmatį su nurodytu atvykimo laiku. O vienos valandos tikrai yra pakankamai įsigyti norimas prekes ir netgi liks laiko atsigerti kavos ar arbatos“, – įsitikinęs V. Karmanov.

Stovėjimo aikštelėje prie vakarinės turgavietės pusės jau pastatyti atitinkami eismo reguliavimo ženklai, išbraižytos automobilių statymo linijos. Kaip ir visame mieste parkavimo tvarką prižiūrės ir kontroliuos VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ inspektoriai.

Senąjį turgų administruojančios UAB „Naujasis turgus“ duomenimis, per savaitę čia sulaukiama iki 2 000 lankytojų, o vasaros sezono metu, kai vyksta prekyba lauke, pirkėjų skaičius išauga kelis kartus. 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Turginis

Karmanov - puikus vadovas. Nesikabinėkite. Jis, vienas iš nedaugelio, kuris remiasi specialistų nuomone, o ne savo nepatikrintomis idėjomis. Įvedė tvarką Naujajame įves ir Senajame turguje. Ir čia norėsite atvykti. Ir pardavėjų atsiras daugiau

Konkrečiau

Kas ir kada tuos laikmačius dalins?

tai

tegul prie poliklinikos konsultacines padaro valanda nemokamai tada zmones supras, kad valdzia rupinasi, o ne tik targasiais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS