Klaipėdos ugniagesiui nustatytas koronavirusas, izoliuosis visa pamaina | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS UGNIAGESIUI NUSTATYTAS KORONAVIRUSAS, IZOLIUOSIS VISA PAMAINA

Klaipėdos priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje saviizoliacijai keturiolikos dienų laikotarpiui lieka 11 ugniagesių. Iš darbo grafiko išbraukti visą pamainą teko dėl nerimastingos žinios, jog vienam ugniagesiui nustatytas koronavirusas.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) viršininkas Marius Garbenis tikino, ugniagesys kontaktų su kolegomis dieną, kai pasijautė prastai, neturėjo.

„Jis pasielgė labai protingai, nors galėjo ir neiti į darbą, jei prastai jautėsi. Atėjęs, jis nėjo į patalpas, su niekuo nebendravo, buvo lauke. Suprantant, kokios rizikos šiuo metu gali būti, jis buvo išsiųstas testo atlikimui, o penktadienį gautas pranešimas, jog testas yra teigiamas“, – aiškino M.Garbenis.

Dėl susirgusio kolegos testus teko atlikti vienuolikai tos pačios pamainos vyrų. Kol kas, pasak M.Garbenio, trims iš tikrintų ugniagesių koronavirusas nenustatytas, kiti laukia pranešimų.

Susirgusiojo būklė normali, jis neturi temperatūros, tik jaučiami kvapo ir skonio nebuvimo simptomai.

„Susirgusiojo būklė normali, jis neturi temperatūros, tik jaučiami kvapo ir skonio nebuvimo simptomai“, – patikino M.Garbenis.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesių pamainos dirba tokiu ritmu, kad tarpusavyje net nesusitiktų.

„Žinoma, kad sudėtinga situacija, reikia juk pakeisti tuos darbuotojus, kurie karantinuojasi, tačiau tikrai taip nenutiks, kad nebūtų Klaipėdoje kam gaisrų gesinti“, – pastebėjo M.Garbenis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Avinų bandos vadui

Tai kur didesnė tikimybė užsikrėsti: žaidžiant lauke krepšinį ar miegant tuose pačiuose kambariuose???

vejas

Ramiai pirma iskris durniai,po to likusieji laiko klausimas......

Matosi daug tokių ir Kauno prekybos tinkluose.Ypač maisto.Turėtu kažkas į tuos kvailius atkreipti dėmesį ir bausti.Kai mergaitė bėgo miške tai kvaili policininkai ją nubaudė didelę baudą.O kai po parduotuves vaikšto buki ir nesisaugo ir nesaugo kitų tai bausti dvigubai daugiau.Nes snukio saugoti nereikia,o reikia burną ,nosį ir akis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS