Klaipėdos Universitetas rinks naują rektorių | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS UNIVERSITETAS RINKS NAUJĄ REKTORIŲ

Klaipėdos universitete (KU) – permainų vėjai. Lietuvos aukščiausiojo teismo sprendimu, sutartis su dabartiniu uostamiesčio aukštojo mokslo įstaigos rektoriumi Vaidučiu Laurėnu nutraukta. Universitetas netrukus paskelbs naujus vadovo rinkimus.

Klaipėdos universitete – permainų vėjai. Lietuvos aukščiausiojo teismo sprendimu, sutartis su dabartiniu uostamiesčio aukštojo mokslo įstaigos rektoriumi Vaidučiu Laurėnu nutraukta. Universitetas netrukus paskelbs naujus vadovo rinkimus.

KU atstovė žiniasklaidai Rasa Ramonaitė informavo, kad šiandien ryte po suorganizuoto neeilinio KU tarybos posėdžio nuspręsta, kad laikinai eiti rektoriaus pareigas paskirta prof. dr. Mindaugui Rugevičiui, kuris iki šiol buvo KU Studijų prorektorius.

KU tarybos pirmininkas Arnoldas Šileika pranešė, kad didesnių permainų kol kas nenumatoma: Mokslo prorektorė prof. dr. Inga Dailidienė bei Infrastruktūros ir plėtros prorektorius prof. dr. Rimantas Didžiokas laikinai eis savo pareigas iki kol bus išrinktas rektorius.

KU atstovės žiniasklaidai teigimu, pagal reglamentą, rektorių penkerių metų kadencijai renka KU taryba. Anot jos, viešą konkursą rektoriaus pareigoms eiti taryba skelbs birželio pradžioje. Pretendentai turės dokumentus pateikti per 30 kalendorinių dienų.

Tarybos pirmininkas A. Šileika tikisi, kad rugsėjo 1-ąją universiteto akademinė bendruomenė pasitiks su jau naujai išrinktu rektoriumi.

Lietuvos aukščiausiasis teismas galutine ir neskundžiam nutartimi praėjusią savaitę konstatavo, kad V.Laurėnas iš pareigų turėjo būti atleistas įsiteisėjus apygardos teismo sprendimui – dar pernai lapkritį.

Bylos duomenimis, V.Laurėnas, eidamas KU tarybos nario pareigas ir būdamas kandidatu į universiteto rektoriaus pareigas, nenusišalino nuo dalyvavimo tarybos posėdžiuose svarstant ir priimant sprendimus dėl rektoriaus rinkimų.

Lietuvos aukščiausiasis teismas universiteto rektoriaus viešą konkursą ir jo rezultatus pripažino neteisėtais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gėda

Negi taip svarbu laikytis įsitvėrus kėdės, net rizikuojant viso Klaipėdos universiteto geru vardu ir netenkant finansavimo kai kuriems objektams :reikėjo iš pradžių elgtis garbingai, po to bent jau garbingai atsistatydinti. Niekaip negaliu suprasti tokių piliečių- čia gi ne savos įmonėlės reikaliukai, o Universiteto garbė ir likimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS