Klaipėdos universitetas už parduotą turtą gautas pajamas investuos į studentų bendrabučio statybas | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS UNIVERSITETAS UŽ PARDUOTĄ TURTĄ GAUTAS PAJAMAS INVESTUOS Į STUDENTŲ BENDRABUČIO STATYBAS

  • 13

Vasario 12-ąją sėkmingai baigėsi Klaipėdos universiteto nenaudojamo nekilnojamojo turto aukcionas. Jame parduotas vienas iš trijų aukcionui teiktų objektų – vadinamasis Mokyklos pastatas Sportininkų g. 13 (buvęs KU Tęstinių studijų institutas) bei kiemo statiniai ir priklausinys – kiemo aikštelė.

Objektą už 1 914 300 Eur įsigijo bendrovė „Antante“, registruota Klaipėdoje. Aukcionui iš anksto buvo registruotas tik 1 dalyvis, objekto kaina aukcione nepasikeitė.

KU vadovai džiaugiasi rezultatyviai pasibaigusia aukciono procedūra ir pajamomis, kurios paspartins Universiteto miestelio investicinius planus. Lėšos, gautos už šio objekto pardavimą, bus nukreiptos naujo studentų bendrabučio akademiniame miestelyje projektui rengti bei statybų pradžios darbams. „Mūsų prioritetas – studijuojančiųjų Klaipėdos universitete gyvenimo sąlygų gerinimas. Dar šiemet norėtume, kad greta esamo naujo studentų bendrabučio pradėtų kilti dar vienas, 5-ių aukštų pastatas, kuriame būtų ne vien gyvenamosios patalpos, bet ir erdvės sportui, kitoms laisvalaikio veikloms. Įgyvendinus šį projektą, turėtume galimybę visus savo studentus apgyvendinti šiuolaikiško gyvenimo kokybės standartus atitinkančiuose bendrabučiuose KU miestelyje ir jaunimui nebereikėtų važinėtis po visą miestą“, – sako KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Teigiama, jog investuotojų susidomėjimo nestinga ir kitiems dviem iki šiol aukcionuose pirkėjų neradusiems KU priklausantiems nekilnojamojo turto objektams. Buvęs KU Socialinių mokslų fakultetas arba Mokomasis-gamybinis korpusas ir greta jo esantis buvusios valgyklos pastatas Minijos g. 153 ir buvusio bendrabučio pastatas su garažu Malūnininkų g. 4 įvertinti atitinkamai 1 738 000 Eur ir 1 354 500 Eur. Kol kas jų kainos mažinti neketinama, naujas aukcionas numatytas š. m. kovo 9 d.

GALERIJA

  • Klaipėdos universitetas už parduotą turtą gautas pajamas investuos į studentų bendrabučio statybas
KU nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Anonimas 2

Taip, įleido lapę į vištidę.

Juozapas

KAS YRA KLAIPĖDOS UNIVERSITETO INFRASTUKTŪROS PROREKTORIUS ??? BENEDIKTAS PETRAUSKAS - TUOM VISKAS IR PASAKYTA . IŠPORCELIUOS TURTĄ. UŽPŪS ŽVAKĘ IR SUDIE KU.

Pastabus

Kas jiems tiek turto paliko? Juk Klaipedoje niekada nebuvo jokio universiteto. O dabar, kareivines, laivai, namai... Ar ne per gerai cia?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS