Klaipėdos valdininkai dėl skiepų nesiginčija: vakcinuota – didžioji dauguma | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS VALDININKAI DĖL SKIEPŲ NESIGINČIJA: VAKCINUOTA – DIDŽIOJI DAUGUMA

Klaipėdos savivaldybėje iš visų dirbančių specialistų be skiepo kol kas liko tik tie, kuriems tai daryti nerekomenduoja medikai. Iš puspenkto šimto valdininkų šiuo metu pasiskiepijo didžioji dauguma.

"Taip, mes stipriai stovime. Palyginus su kitais, mūsų darbuotojai aktyviai skiepijasi", – tikino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė.

Dalis savivaldybės darbuotojų, kurie šiuo metu nesivakcinuoja, yra neseniai persirgę koronavirusu.

"Praėjusios savaitės duomenimis, pasiskiepijusių buvo 72,5 proc. visų darbuotojų. Bet per savaitę skaičiai gali keistis, nes šiuo metu taip pat žmonės aktyviai skiepijasi. Iš viso savivaldybėje imunitetą turi didelis procentas žmonių, prie pasiskiepijusių turėtume pridėti 5,69 proc. darbuotojų, kurie yra prasirgę šia liga. Iš viso galima sakyti, kad 78 proc. turi imunitetą", – skaičius vardijo A.Dirgėlienė.

Tiems darbuotojams, kuriems medikai šiuo metu nerekomenduoja skiepytis, sudaryta galimybė dirbti nuotoliniu būdu.

"Jie dirba rotacijos metodu. Vieni dirba iš namų, jų vadovai suplanavo darbo grafikus ir užduotis. Dalis nesiskiepijusiųjų turi testuotis, taip, kaip reikalauja tvarka", – paaiškino A.Dirgėlienė.

Paaiškėjo, kad vakcinacijos vengia neseniai atžalų susilaukusios moterys arba tos, kurios šiuo metu laukiasi.

Pasak A.Dirgėlienės, konfliktų dėl skiepų nekilo.

"Konfliktų nebuvo. Pas mus – taikūs žmonės. Nesulaukėme pasipiktinimo. Negalintieji skiepytis turi tvirtų argumentų. Dažniausiai tai yra dėl ligų, to nerekomenduoja šeimos gydytojai. Kai kurie galės vakcinuotis rugsėjo pabaigoje, apie tai taip pat esame informuoti", – tvirtino A.Dirgėlienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

tai

Dauguma paskiepyti žydrąją vakcina, tik kelis kartus nusičiaudėjo ir žydriukų uostamiestyje padaugėjo. Eikite skiepytis žydrąja vakcina.

Mm..

Dauguma gali būti ir "didžioji", ir "mažoji"?

Arnas

Dauguma - baimė, prievarta. Politikų siūlomas prodūktas, trečia dozė - bus mažiau norinčiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS