Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono pastatai – parduoti: įsigijo Lietuvos įmonė | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS ŽUVININKYSTĖS PRODUKTŲ AUKCIONO PASTATAI – PARDUOTI: ĮSIGIJO LIETUVOS ĮMONĖ

Bankrutavusios žuvies perdirbimo bendrovės „Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcionas“ pastatai parduoti už pradinę kainą – 700 tūkst. eurų, o juos įsigijo Lietuvos įmonė.

Tai BNS patvirtino bankrotą administruojančios įmonės „Bankroteka“ vadovas Arvydas Batutis. Tačiau pirkėjas kol kas neatskleidžiamas.

Anot jo, varžytinės įvyko gruodžio 27 dieną, pirkėjas sumokėjo pradinį įnašą – 10 proc., o visą sumą jis turi sumokėti iki sausio pabaigos.

Anksčiau aukcioną planavo įsigyti Danijos kapitalo įmonė „Perdesen Line“, kuri ketino įkurti naują žuvininkystės ūkį Baltijos jūroje ties Klaipėda, tačiau, pasak A. Batutučio, danai nedalyvavo varžytinėse.

„Kiek aš supratau, jie truputėlį dabar į viską pradėjo atsargiai žiūrėti, kadangi dabar tokia nuomonė dėl to žuvų auginimo Baltijos jūroje, ir jie pradėjo po truputį savo planus atsargiai dėlioti. Jie rodė suinteresuotumą, bet paskutiniais mėnesiais, kiek žinau, jie net nedalyvavo varžytinėse“, – BNS sakė A. Batutis.

Dėl finansinių sunkumų nebeveikianti įmonė, į kurią valstybė yra investavusi apie 3,3 mln. eurų, į privatizuojamų objektų sąrašą įtraukta 2017-ųjų gegužę. Ją nesėkmingai bandyta parduoti šešis kartus. Pernai vasarį įmonei iškelta bankroto byla.

Pernai liepą aukciono pastatai buvo parduodami už pradinę beveik 1,9 mln. eurų kainą.

Įmonė įsteigta 2004 metais, siekiant tarpininkauti žvejams ir pirkėjams. Nauja įmonės žuvies perdirbimo gamykla pastatyta 2007 metais už 1,9 mln. eurų, iš jų 1,2 mln. eurų buvo ES parama. Tačiau 2015 metais Vyriausybė nutarė keisti jos veiklą ir sukurti modernią prekybos žuvimi sistemą. Žemės ūkio ministerija į bendrovės rekonstrukciją investavo dar apie 1,4 mln. eurų – buvo įrengtos žuvų perdirbimo linijos ir šaldikliai.

Įmonė nuostolingai dirbo nuo 2005 metų, išskyrus 2010 metus, kai jos pelnas siekė 111,2 tūkst. litų, ir 2011 metais – 88,4 tūkst. litų. 2016 metais jos nuostoliai siekė 201,2 tūkst. eurų, 2017 ir 2018 metų duomenų įmonė nėra pateikusi.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jooo..

daug Es ir kitokiu pinigėliu susūdyta i šita vietą. O žulikai laisvi iki šiol vaikšto ir jau kitose vietose tokius pat reikaliukus suka

>

Monkes biznis,investuoji 3 300 000,Euru,nusamdytu " specialistu specialistu" pagalba "parduodi",uz 700 000,Euru?Tik "statai" ir pardavineji,visi,kad "perka,kad perka" ?"Specai dirba, specai zino"."Tut vsio zakonno".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS