„Klasco“ ginčas su aplinkosaugininkais dėl geležies rūdos krovos nutrauktas | KaunoDiena.lt

„KLASCO“ GINČAS SU APLINKOSAUGININKAIS DĖL GELEŽIES RŪDOS KROVOS NUTRAUKTAS

  • 2

Nutrauktas „Achemos grupės“ valdomos didžiausios Klaipėdos uosto krovos kompanijos („Klasco“) teisminis ginčas su aplinkosaugininkais dėl jų sprendimo, neva užkertančio kelią geležies rūdos krovai „Klasco“ terminaluose. Bendrovė dar metų pradžioje teigė nebeketinanti krauti šio aplinką teršiančio krovinio.

Vilniaus apygardos administracinis teismas birželio 23 dieną nutarė, kad bendrovės skundžiamas Aplinkos apsaugos agentūros sprendimas jai nesukelia teisinių pasekmių, dėl to bylą nutraukė.

„Teisėjų kolegija konstatavo, kad skundžiamas raštas yra tarpinis procedūrinis dokumentas, priimtas plano derinimo procese, nesukeliantis pareiškėjai teisinių pasekmių, todėl administracinę bylą nutraukė“, – BNS pranešė teismas.

Aplinkos apsaugos departamentui (AAD) pernai spalį nustačius, kad „Klasco“ kraunamos geležies rūdos dulkės patenka už įmonės teritorijos ribų Klaipėdoje ir nusėda ant šalia esančių statinių paviršių, krova privalomuoju nurodymu sustabdyta, o bendrovė turėjo parengti geležies rūdos poveikio aplinkos oro kokybei mažinimo priemonių planą.

Šį planą „Klasco“ turėjo suderinti su agentūra, kuri pernai gruodžio 9-ąją pateikė pastabas planui, nurodė trūkumus ir aiškias rekomendacijas, kaip jis turi būti parengtas. Būtent šį sprendimą bendrovė palaikė trukdymu atnaujinti geležies rūdos krovą ir apskundė teismui.

„Sprendimu agentūra nederino pateikto plano, be jokio pagrindo nustatydama tariamus pateikto plano trūkumus ir taip užkirsdama jai kelią atnaujinti privalomuoju nurodymu sustabdytą geležies rūdos krovą“, – skunde nurodė „Klasco“.

Tačiau, teisėjų nuomone, šiuo sprendimu agentūra nei patvirtino, nei nepatvirtino pareiškėjos plano.

„Klasco“ nesutinka su tokiu teismo vertinimu, teigia bendrovės atstovė. Įmonė gali šią teismo nutartį skųsti, tačiau ar šia galimybe pasinaudos, neatsakė.

„Teismo nutartyje agentūros sprendimas traktuojamas kaip tarpinis aktas, nesukeliantis teisinių pasekmių, tačiau su tokiu traktavimu sutikti negalime, nes tada agentūrai, prieštaraujant viešojo administravimo principams, suteikiamos galimybės neribotą laiką vilkinti sprendimų priėmimą nesant įstatyminių pagrindų“, – BNS sakė „Achemos“ komunikacijos vadovė Jolita Macelytė.

Anksčiau „Klasco“ nesėkmingai bandė teisme naikinti AAD privalomąjį nurodymą, kuriuo stabdoma geležies rūdos krova. Bendrovė argumentavo, kad jai bus padaryta nepataisoma žala – ji turės prisiimti atsakomybę už sutarties su Rusijos metalurgijos gamyklos „Metalloinvest“, iš kurios keliavo krovinys, nevykdymą, atleisti dalį darbuotojų.

Šių metų pradžioje „Klasco“ prižiūrint aplinkosaugininkams leista išgabenti anksčiau sukauptą geležies rūdos likutį, įmonė BNS patvirtino, jog neketina daugiau krauti šio aplinką teršiančio krovinio.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Mano nuomonė.

Nejaugi prie tos aferos prisidėjo ir mūsų meras- įtartinai, manau, "rūrą" suspaudęs tyli. Visame mieste smardina, nuodija žmones, daug jau nukeliavo anapilin, o uosto nuodingų darbų niekas negali uždrausti. Kada tam bus padarytas galas, tai juk miesto žmonių genocidas, nuodijimas.Mes esame jų storų piniginių įkaitais. O merui kas- tik atėjus, kiek žinau į merus Melnaragėje ,nusipirko namą ir gyvena visą parą netraukdamas į save pragaištingų nuodų. Na, valdžioje dienelės ačiū Dievui, suskaičiuotos. Manau, kad žmonės išsirinks meru miesto partiotą , są žiningą žmogų, tokį, kaip Budinas.

Centras

KLASCO yra bepročių kompanija. Kiek ziojasi tiek meluoja. Miesto centre tokį brūdą krauti, tik idiotai tegali norėti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS