Kodėl vaikai nenori mokytis? | KaunoDiena.lt

KODĖL VAIKAI NENORI MOKYTIS?

  • 4

Įsibėgėjus naujiems mokslo metams vis dažniau pasigirsta ir tėvų aimanos: „Mano vaikas tingi mokytis“, „Jis visiškai nemėgsta skaityti“, „Namų darbai jam – tikra kančia“.

Kaip įveikti tėvams tokius iššūkius ir vaikų mokymąsi paversti maloniu užsiėmimu? Tokias ir panašias problemas padeda spręsti jau antrus metus Klaipėdoje sėkmingai veikiantis intelekto lavinimo centras „Brain Gym“, dirbantis pagal unikalią patentuotą amerikiečių mokslininkų sukurtą programą „BrainRx“.  

Visuomenėje dar vis gajūs mitai, kad jeigu vaikas blogai mokosi, reiškia, kad jis per mažai stengiasi, arba tiesiog jam reikia praleisti daugiau laiko prie knygų. Tačiau tai nėra tiesa.

„Apatija mokslui ir nenoras mokytis atsiranda būtent dėl to, kad vaikui nesiseka. Moksliškai įrodyta, kad dažniausiai vaikai nuleidžia rankas, kai jiems pradeda nesisekti, kai gauna prastą pažymį. Todėl būtina žinoti, kodėl vaikui nesiseka, ištirti priežastis ir jas metodiškai spręsti“, - pataria intelekto lavinimo centro “Brain Gym” direktorė Domantė Padleckaitė.

Ji aiškino, kad pirmiausiai kiekvienam vaikui atliekamas moksliškai pagrįstas Gibsono testas, kuris parodo, kur slypi vaiko nenoro mokytis problemos, kurią kognityvinę sritį reikėtų stiprinti.  „BrainRx“ metodas – vienintelis pasaulyje, kuris stiprina visas 7 pagrindines kognityvines sritis, atsakingas už smegenų veiklą. Pagal šią programą dirbama individualiai treniruojant vaiko ar suaugusiojo smegenis.

Beveik visų, kurie mokosi pagal sistemingą lavinimo programą, rezultatai patvirtina itin sustiprėjusius įgūdžius – daugumos IQ koeficientas pakyla bent 15 taškų. Programos trukmė parenkama individualiai: vidutiniškai pakanka 3-4 mėnesių intensyvaus darbo.

„Tai tikrai stulbinantys rezultatai, kuriuos pasiekti reikėtų mažiausiai kelerių metų. Visų vaikų ir suaugusiųjų, kurie pagal programą „BrainRx“ mokosi ilgiau nei metus, įgūdžių vidurkis pakyla iki 96 proc.!”, - rezultatais Lietuvoje džiaugiasi centro vadovė. 

Lietuvoje „Brain gym“ veikia Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Pasaulyje tokių protinių įgūdžių lavinimo centrų, veikiančių pagal amerikiečių licenciją, yra daugiau nei 135.

Visame pasaulyje sparčiai populiarėjanti, analogų neturinti protinių gebėjimų lavinimo programa „BrainRx“ skirta kiekvienam: nuo 6 metų vaiko iki suaugusio žmogaus, norinčio pagerinti savo atmintį ar gebėjimus, išmokti mokytis efektyviau, pasiekti geresnių rezultatų moksle ar darbe. 

„Reikia rasti priežastį, kodėl jūsų vaikui sunkiai sekasi mokytis ir ją pašalinti. Tuomet sutaupysite ir daug brangaus laiko, ir pinigų, nes rezultatai bus pasiekti keliskart greičiau ir efektyviau”, - patarimais dalijosi „Brain Gym” vadovė.

Ji pataria tėvams pinigus į vaiko ugdymą investuoti tikslingai ir nešvaistyti jų korepetitoriams, kurie neišsprendžia vaiko problemų iš esmės.

Visus susidomėjusius smegenų „treniravimu“ kviečiame į renginį „Rytas su „Brain Gym“, kuris vyks intelekto lavinimo centre Klaipėdoje „Brain Gym“ (Taikos pr. 48B) gruodžio 1 d., šeštadienį 10 valandą. 

Prie arbatos puodelio pasidalinsime su Jumis sėkmės istorijomis ir rasime būdą, kaip padėti Jūsų vaikams. Renginys nemokamas. Kviečiame registruotis šiuo telefono nr.: +370 (625) 45125 ar el. paštu:  brain@braingym.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Emigran.

Vaikai nenori mokytis todėl, kad mokyklose netvarka,patyčios.Jeigu vaikas blogai jaučiasi joje, tai ir mokytis nenorės.Kodėl užsienyje vaikai nori mokytis,su džiaugsmu eina į mokyklą,kiekvieną pasitinka mokytoja ,pasisveikina du juo.Čia surūgusios,ateina į darbą su savo problemom.

Nuomonė

todėl kvailių karta ir auga,o tėvai užuot skatine mokytis ir kiekvieną kartą paklausė ar pamokas paruošei,tik tada galima žaisti,nesidomi savo atžalomis,kiek teko pastebėti,neskaito jie knygų, nežiūri filmukų sueina į butą vaikigaliai kur vieniša mama viską leidžia,ir spardo kamuolį ištisas dienas bute ir kas gero gali iš jo išaugti Prisiminkim kaip mes mokėmės,ir kelemes anksti ir mokykla tolokai buvo, nesiskundė ši kartą nemato jokio vargo, viskas padėta ant lėkštutės, ir tai per sunku seniau prieš mokytoją bijojo balsą pakelti, o dabar kas vyksta, muša juos, apie pagarbą nėra ko ir kalbėti taip kad komentatoriai auklekit savo vaikus nuo mažens Kad išaugtų padoriai žmonemis,nes vėliau patys gailėsitės užaugino monstrus

Smegenu treniruokliams

Ne viskas gali buti idomu, t.y. ne visi destomi dalykai. O pagrindine priezastis- neidomus mokytojai, nemylintys nei savo destomo dalyko, nei vaiku.Praejo puse simto metu, o iki siol prisimenu, kaip geografijos mokytoja pasakojo apie kalnus, kaip kope, kokie tai kalnai, net kokie augaleliai ten aukstai auga. Atbumbejus tai, ka ir patys gali pasiskaityti vadoveliuose- neidomu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS