Latvijos piliečio vairuojamo vilkiko kelionė į Klaipėdą galėjo baigtis didžiule nelaime | KaunoDiena.lt

LATVIJOS PILIEČIO VAIRUOJAMO VILKIKO KELIONĖ Į KLAIPĖDĄ GALĖJO BAIGTIS DIDŽIULE NELAIME

Girtas vairuotojas turėtų būti prilygintas žudikui. O jei toks asmuo vairuoja sunkiasvorę transporto priemonę, jo atsakomybė turėtų būti dar griežtesnė.

Antradienio vakarą, po 18 val., Latvijos piliečio vairuojamo vilkiko kelionė į Klaipėdą galėjo baigtis didžiule nelaime. Sustabdę jį netoli uosto policininkai konstatavo, kad vyras buvo labai girtas.

Šio užsieniečio vairavimo ypatumų nepastebėti buvo neįmanoma. Ties Sudmantų kaimu vilkikas „SCANIA“ užkabino tuo pačiu keliu važiavusį automobilį „Volvo“.

Vilkikas nė nestabtelėjo.

Nukentėjusios mašinos vairuotojas paskambino pagalbos telefonu ir pranešė apie grėsmingą incidentą kelyje.

Žmogus papasakojo ne tik apie patirtą žalą, bet ir pasidalijo įtarimais, kodėl vilkikas galėjo apgadinti jo mašiną. Sunkiasvorės transporto priemonės judėjimo trajektorija vertė įtarti, kad ją vairuoja gerokai neblaivus asmuo.

Žinodami vilkiko valstybinius numerius uostamiesčio policininkai susekė jį Klaipėdoje.

Mašina buvo sustabdyta nuvažiavusi netrumpą kelią iki Baltijos prospekto pabaigos.

Visai netoli Minijos gatvės 18.40 val. vilkiką sustabdę pareigūnai paprašė vairuotoją papūsti į alkoholio matuoklį.

Prietaisas parodė įspūdingus skaičius – 2,7 prom., tai yra sunkus apgirtimo laipsnis.

Toliau vairuotojo ir jo vairuotos mašinos keliai išsiskyrė, 46 metų vyras policininkų buvo nugabentas į areštinę, vilkikas nuvairuotas į policijos automobilių aikštelę. Tikėtina, kad apie incidentą buvo informuotas vairuotojo darbdavys.

Vairuotojui gresia sumokėti baudą, netekti darbo, nes jis jau prarado galimybę vairuoti. Paprastai tokiais atvejais kaltininkas turi sumokėti vairuotos transporto priemonės vertės dydžio baudą, nes konfiskuoti jam nepriklausančią transporto priemonę būtų neteisinga.

Girti vilkikų vairuotojai policininkų nestebina. Pernai sausio pradžioje uostamiesčio S. Daukanto gatvės kiemuose girtas vilkiko vairuotojas bandė ieškoti išvažos. Tada jam buvo nustatytas 2,19 prom. girtumas.

2022 m. vieną vėlyvą lapkričio vakarą Jūrininkų prospekte esančioje degalinėje girto vairuotojo vairuojamas krovininis automobilis taranavo degalų pildymo kolonėlę, kaltininkui buvo nustatytas 1,89 prom. girtumas.

2019 m. lapkritį vilkiką su puspriekabe vairavęs 33-ejų Baltarusijos pilietis Dubysos gatvėje sukėlė eismo įvykį – išvertė tvorą. Jam buvo nustatytas 1,98 prom. girtumas.

Panašių atvejų Klaipėdoje yra buvę ir daugiau.

Lietuvoje leistinas alkoholio kiekis sunkvežimių vairuotojams – 0,0 prom.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Vytautas

Taigi latvis, teises pasiims kitas latvijoj ir toliau dirbs. Baudos aisku nemokes, ireikalaut is latvio be sansu. Vyras zino ka daro, o musu polivija bejege.

Nebėr kantrybės

Tokį gaidį iškart i kalėjimą.

Nebėr kantrybės

bulbašų visokių prisileidžia dirbti už centus, po to baisu gatvėmis važiuoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS