Kompleksinė renovacija Palangoje: rezultatai džiugina gyventojus ir svečius | KaunoDiena.lt

KOMPLEKSINĖ RENOVACIJA PALANGOJE: REZULTATAI DŽIUGINA GYVENTOJUS IR SVEČIUS

  • 15

Kvartalų energinio efektyvumo didinimo programa skatina vis didesnį savivaldybių įsitraukimą į modernizacijos procesus, apimančius ne tik pavienius daugiabučius, bet ir jų gyvenamąją aplinką. Į kvartalinę renovaciją aktyviai įsitraukia kurortinių miestų savivaldybės, tarp jų ir Palangos miesto savivaldybė, kadangi atsinaujinusios miesto erdvės džiugina ne tik vietinius gyventojus, bet ir kurorto svečius.

Šiuo metu Palangoje yra visiškai atnaujinti 75 daugiabučiai namai, o dar 55 namai yra įvairiuose renovacijos etapuose – atliekamas projektavimas, vykdomi rangos darbai ir jų pirkimai, o kai kurie projektai yra paruošti užbaigimui.

„Palangoje iš viso yra 270 daugiabučių, todėl užbaigus šiuo metu atliekamus renovacijos projektus savivaldybėje bus modernizuota 48 proc. visų namų. Tokie skaičiai iš tiesų džiugina, juolab kad daugiabučių modernizacijos darbai vyks ir toliau, tik dabar stengiamės labiau koncentruotis į kompleksišką kvartalų atnaujinimą“, – sakė Palangos miesto savivaldybės administracijos Ūkio ir turto skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Pikčiūnienė.

Anot pašnekovės, savivaldybės prioritetas – renovuotų daugiabučių gyvenamosios aplinkos sutvarkymas, kadangi tai prisideda prie miesto estetinio vaizdo gerinimo, tai kurortinio miesto statusą turinčiai Palangai yra itin reikšminga.

Miesto erdvės atnaujinamos kompleksiškai

Kvartalinės renovacijos metu didelis dėmesys skiriamas visos daugiabučio kvartalo infrastruktūros gerinimui – gatvėms ir pravažiavimams, pėsčiųjų ir dviračių takams, automobilių stovėjimo aikštelėms. Taip pat akcentuojamas miesto energinį efektyvumą skatinančių priemonių diegimas – seno gatvių apšvietimo pakeitimas LED lempomis, kitų inžinerinių tinklų modernizacija.

„Remdamiesi kompleksinės renovacijos principais, skatiname visapusišką daugiabučių kvartalų ir kitų miesto erdvių atnaujinimą, kurio dalis yra ir šilumos trasų, vandentiekio ir nuotekų sistemų bei gatvių apšvietimo elektros tinklų atnaujinimas. Dėmesys inžinerinių tinklų modernizacijai padeda kurti ne tik tvaresnį miestą, bet ir labai tiesiogiai prisideda prie geresnės gyvenimo kokybės – ypač mažesnių išlaidų šildymui“, – įžvelgė J.Pikčiūnienė.

Taip pat pašnekovė atkreipia dėmesį į teigiamus socialinius pokyčius atnaujintuose daugiabučių kvartaluose – bendruomenės daugiau laiko praleidžia drauge, mažėja socialinė atskirtis.

Ryškūs vizualiniai pokyčiai

Pašnekovė pastebėjo, kad patrauklaus miesto kūrimui daugiabučių namų kvartalai yra itin svarbūs: „Kompleksiškas daugiabučių kvartalų atnaujinimas padeda išvengti architektūriškai kontrastingo miesto vaizdo, kai sutvarkytų viešųjų erdvių fone driekiasi senų daugiabučių kvartalai. Taip pat kvartalais atnaujinami daugiabučiai palengvina estetinius sprendimus – tampa paprasčiau tarpusavyje suderinti spalvų gamas, balkonų stiklinimo projektus. Žinoma, svarbu į modernizaciją žiūrėti plačiau – atnaujinti ne tik pavienius daugiabučius, bet ištisus jų kvartalus, kad gyventojai pajustų ryškų gyvenimo kokybės šuolį.“

Anot J.Pikčiūnienės, kurortinio miesto statusas net tik įpareigoja, bet ir motyvuoja stengtis dar labiau: juk kompleksiškai atnaujinamos erdvės džiugina ne tik vietinius gyventojus, bet ir miestą aplankančius poilsiautojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Taikos 41

Prašome redakciją paviešinti Taikos pr. 41 namo nuotraukos- renovacijos kokybės pavyzdys, Prie įėjimo visas fasadas lopitas.

daugiabučio gyventoja

Namų renovacija - tai tiesioginė apgaulė daugiabučių namų gyventojams, tai didžiulė nauda bankams ir namo administratoriui, todėl ir užsakomi straipsniai. Neužkibkite.

>Poilsiautojui

Tipiškas litovcas visada ir visur nori, ką čia nori - reikalauja privažiuoti nuo savo lovos iki slenksčio. Paėjėti bent 100 metrų tikram litovcui - žema. Tikras litovcas net Lėbartų kapinėse sugeba padaryti eismo įvykį su "geležinėm pasėkmėm". Tikras litovcas visada prieš parkomatus ir bet kokį eismo ribojimą. Tikro litovco šūkis: bet kuriuo metų ir paros laiku tik nuo lovos iki slenksčio. Kiotaip kam tada tie puikieji BMW?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS