Konkurencijos taryba: Palanga neprivalo skelbti baseino valdytojo konkurso | KaunoDiena.lt

KONKURENCIJOS TARYBA: PALANGA NEPRIVALO SKELBTI BASEINO VALDYTOJO KONKURSO

  • 1

Seimui pakeitus įstatymą Palangos savivaldybė neprivalo skelbti už miesto lėšas pastatyto baseino valdytojo konkurso, nutarė Konkurencijos taryba.

Nuo šių metų liepos įsigaliojo Konkurencijos ir Vietos savivaldos įstatymų pataisos, leidžiančios savivaldybėms sudaryti vidaus sandorius su jų įmonėmis ir be konkurso joms perduoti valdyti nekilnojamąjį turtą.

„Atsižvelgusi į pakeistą teisinį reguliavimą bei aplinkybę, kad Palangos miesto savivaldybės teritorijoje nėra kitų tokių objektų, kaip Palangos baseinas, Konkurencijos taryba pripažino, jog nebėra pagrindo savivaldybei taikyti anksčiau nustatytų įpareigojimų“, – pranešė taryba.

Balandį taryba paskelbė, kad Palangos valdžia pažeidė Konkurencijos įstatymą, kai perdavė savo įstaigai „Palangos investicijų valdymas“ valdyti baseiną. Taryba aiškino, kad savivaldybė privilegijavo savo įstaigą jos konkurentų atžvilgiu, o pastaruosius diskriminavo.

Savivaldybė buvo įpareigota ne vėliau kaip per 12 mėnesių organizuoti viešą konkursą baseino valdymo operatoriui parinkti.

Tačiau Seimas leido tokių konkursų neskelbti, kai savivaldybių koncertų salės, muziejai, parodų rūmai, bibliotekos, kultūros namai, sporto salės, maniežai, stadionai, baseinai naudojami viešosioms paslaugoms švietimo, kultūros, sporto srityse, jeigu toks objektas yra vienintelis savivaldybės teritorijoje ar seniūnijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

.

Seimas leido ir vagiui gapšiui toliau būti seimo nariu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS