Konstitucijos egzaminas klaipėdiečių nesudomino – dalyvių vos velnio tuzinas | KaunoDiena.lt

KONSTITUCIJOS EGZAMINAS KLAIPĖDIEČIŲ NESUDOMINO – DALYVIŲ VOS VELNIO TUZINAS

Tryliktą kartą surengtame Konstitucijos egzamine dalyvavo tik 13 klaipėdiečių, mažiausiai per pastaruosius metus. Per šį laiką konstitucines žinias šalyje pasitikrino maždaug kas dešimtas Lietuvos pilietis. Šiemet teisinių žinių patikrinimo tema buvo susijusi

Konstitucijos egzaminą organizuoja Teisingumo ministerija. Šiemet vyko net treji rinkimai ir du referendumai, o nepriklausomi rinkimai esą ir yra svarbiausias nepriklausomos valstybės, į kurią pradėjome eiti Baltijos keliu, simbolis.

Todėl organizatorių pasirinktas šūkis "Baltijos keliu – į nepriklausomą Lietuvos valstybę!" – artimas ir svarbus kiekvienam Lietuvos gyventojui.

Klaipėdiečiai taip pat dalyvavo Konstitucijos egzamine.

Deja, šiemet atėjo vos 13 žmonių, mažiausiai per pastaruosius 13 metų.

Tarp jų – keli, kurie egzamine dalyvauja jau ne pirmą kartą. Politikas Saulius Liekis – vienas jų, be jo testą sprendė dar trys klaipėdiečiai ir grupė Lietuvos verslo kolegijos studentų.

Penktą sykį pasitikrinti teisines žinias sumanė ir Klaipėdos savivaldybės Informavimo ir e.paslaugų skyriaus vyriausioji specialistė Milda Milbutaitė, kuri užpernai tapo šio egzamino nugalėtoja.

"Egzaminas tradiciškai vyksta savivaldybės posėdžių salėje. Dalyvauja patys įvairiausi žmonės, būna ir savivaldybės darbuotojų, ir politikų, ir studentų. Pirmajame egzamino etape būna 30 klausimų, antrajame – 19 testinių ir vienas atviras. Pavyzdžiui, pernai testas buvo gana sunkus, nes bent trečdalis klausimų buvo iš senesniųjų – 1922 ir 1928 m. Konstitucijų, kas nepasiskaitė, buvo gana sunku", – kalbėjo M.Milbutaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

manau

Tiek pat veiksni Konstitucija kaip 1979 metais.

Nesupratau

Ar Lietuva ewrosojuze turi konstitucija? Ar sovietusojuze turejo?

Veins jouks

Ta konstitucijos egzamina TURI išlaikyt (kiekvienais metais) seimunai. Ypač tie, kurie paksa vėl bando valdžion “įkišt”. Tie ten išvis nesiorientuoja kas yra konstitucija ir kam ji reikalinga. Prakeikti partokratai viską daro, kad tik jų kišenės papilnėtu, o liaudis jiems tik trečiam plane (jei išvis rupi), del to Lietuvėlė ir tuštėja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS