Kontroversiškai vertinamas politikas laukia VRK verdikto | KaunoDiena.lt

KONTROVERSIŠKAI VERTINAMAS POLITIKAS LAUKIA VRK VERDIKTO

Šią savaitę paaiškės, ar už partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago paniekinimą nuteistas klaipėdietis Viačeslavas Titovas galės toliau siekti Seimo nario mandato. Marių rinkimų apygardos komisija per šią savaitę turi patikrinti, ar visi surinkti kontroversiškai vertinamo politiko rėmėjų parašai yra galiojantys.

V. Titovas į parlamentą mėgina pakliūti su Vytauto Šustausko įkurta partija.

Pagal nustatytą tvarką, kandidatuojant į Seimą vienmandatėje rinkimų apygardoje, reikia surinkti tūkstantį rinkėjų parašų.

Nedraugiškai Lietuvai žiniasklaidoje V. Titovas skundėsi esą būtent jam siekiama "sukurti kažkokias papildomas kliūtis, kad galbūt tokiu būdu pašalintų jį iš distancijos".

Tačiau tai yra netiesa. Parašus partijų vienmandatininkams kandidatams reikia surinkti tuo atveju, kai partija rinkimuose nepateikia daugiamandačio kandidatų sąrašo.

Ir šiuo atveju V. Titovas Klaipėdoje toks yra vienintelis.

Marių rinkimų apygardos pirmininkas Viktoras Greičius teigė, kad V. Titovas parašus jau pateikė rinkimų komisijai.

Dabar tikrinama, ar visi jie galioja, ar nesidubliuoja, ar visi pasirašę rinkėjai yra iš Marių rinkimų apygardos.

"Elektroniniu būdu V. Titovą parėmė 13 asmenų, ant specialių parašų rinkimo lapų pasirašė dar 1 199 žmonės. Parašus mes tikriname, tai turi būti padaryta iki rugsėjo 6 d. Parašai tikrinami pagal visus parametrus – ar tos apygardos rinkėjai pasirašė, ar surašyti visi reikiami duomenys, ar nėra klaidų. Procesas vyksta", – tikino V. Greičius.

V. Titovas surinko per 200 parašų daugiau, nei privaloma pagal įstatymą, tačiau tai nėra labai didelis skaičius.

Solidžią darbo patirtį rinkimų komisijose turintis V. Greičius tikina, kad pasitaikydavo atvejų, kai būdavo išbrokuojama ir daugiau nei 200 parašų.

"Jei paaiškės, kad galiojančių parašų mažiau nei tūkstantis, V. Titovas kandidatu į Seimo narius patvirtintas nebus. Marių rinkimų apygardoje yra daugiau nei 33 tūkst. rinkėjų, tad tūkstantis rėmėjų parašų nėra labai didelis skaičius. Todėl pasirašant reikia klausti, ar asmuo priklauso tai konkrečiai rinkimų apygardai, nes jei jis yra iš kitos, jo parašas gali būti niekinis", – teigė V. Greičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...su ruseliais -tik iki kiemo vartu

Geda ---jeigu kacapai gali isirangyti I LIETUVOS SEIMA[mes -lietuviai ir vykdomoji vyriausybe turi buti musu tautos,,cia ne imigrantu valstybe --JAV] vietos uztenka ir kitatauciams,,,,bet vyriausybe turi buti lietuviu;

to geriau,

Lietuvos partizanai kovojo ir naikino kgbistams parsidavusias žiurkes,o jie patys kalti,kad nukentejo jųseimos.

Geriau

Geriau titovas nei parsidave jankiu pakalikai NATO okupantai konservatpalaikiai ir vanagai aš žinau kad jis buvo ir kuom paliko tik va nori priversti žmones per prievarta tikėti kad tas žudikas lietuvių žmonių žudė švelniai šaudydamas vaikus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS