Koronavirusas pakirto ir dvasininkus: vienas jų gydomas Santaros klinikose | KaunoDiena.lt

KORONAVIRUSAS PAKIRTO IR DVASININKUS: VIENAS JŲ GYDOMAS SANTAROS KLINIKOSE

Ligoninėje dėl COVID-19 atsidūrė trys Klaipėdos katalikų kunigai, vienas jų išvežtas į Santaros klinikas. Bažnyčiose pamaldos nenutrauktos, žmonės laikosi saugumo reikalavimų, vengia artintis vieni prie kitų ar eiti išpažinties. Per pastarąsias kelias dienas uostamiestyje užkrato atvejų ėmė mažėti.

Apie sergančius dvasininkus žinią patvirtino artima bažnyčios atstovams klaipėdietė.

Moteris tikino, kad dėl vieno jų, 88 m. kunigo, labai nerimaujama, nors jo būklė nėra prasta, tačiau vyras turi sunkių šalutinių ligų.

Klaipėdietė tvirtino, kad dėl visų susirgusių kunigų tikintieji kasdien meldžiasi.

Jaunesnio kunigo būklė kur kas sudėtingesnė, jis išvežtas į Santaros klinikas, gydomas Reanimacijos palatoje.

Per dvi savaitgalio dienas Klaipėdos mieste diagnozuota po 140–150 koronaviruso atvejų. Gerokai mažiau nei prieš tai visą savaitę.

Tačiau Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas neskuba džiaugtis.

Ar situacija stabilizavosi, bus aišku tik savaitės pabaigoje, jei koronaviruso atvejų skaičius ir toliau mažės ar išliks bent jau vienodas.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje iš viso gydomi 125 COVID-19 sergantys pacientai.

107 ligoniai guli infekciniuose COVID-19 skyriuose, 75 jų taikoma deguonies terapija. Visų pacientų sveikatos būklė patenkinama.

18 pacientų gydoma Reanimacijos skyriuje, vienuolikai jų taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

"Nustatyta tvarka sistemingai ir reguliariai profilaktiškai tiriami ligoninės darbuotojai, taip pat visi prieš grįžtant į darbą po atostogų ar nedarbingumo. Praėjusią savaitę profilaktiškai ištirti 876 ligoninės darbuotojai. 30 medikų (10 gydytojų ir 20 slaugytojų) dėl COVID-19 infekuotumo laikinai nedirba, yra saviizoliacijoje", – rašoma Klaipėdos universitetinės ligoninės tinklalapyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kunigams nesvarbu meilė žmogui

Kai paklausia aštuoniasdešimtmetis, tai sako, kad jei negali te kaimynai nuveža. Lyg kaimynai visi sveiki. O patys tipo kalėdoja, tiksliau dėl pinigų gi viską daro. Jei SAM patarė laikytis atstumo, tai reikia laikytis. MARIJOS RADIJA UZTENKA VIRS SEPTYNIOSDESIMT METŲ ZMOGUI KLAUSYTI MISIŲ.

Senyvas

Imunitetą reikia stiprinti sako kepenys iš palangos. Bažnyčiose dega tos parafininės žvakės,kaip nuodai.smilkalai įdomu iš kokių medžiagų ten.

Gal prieš teikiant turetų

Patarnautojas padezinfekuoti rankas imančiam komuniją prieš? Kunigui irgi, kuris teikia ją.db ranka ant rankos,su abiem didesnis pavojus nei burnon išeitų... kur burna, rankos, ten virusui lengva gauti vietą rojuje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS